tisdag 9 maj 2017

Den finska avundsjukan

Hade lite i tankarna idag att skriva om då jag var och såg på två Playoff games när jag var i Kalifornien....men nu kom det ett program i radion då jag körde kidzen till skolan som gav mig inspiration till att skriva detta inlägg.

Det handlade om den finska avundsjukan....dom pratade  om den finska "Huutokauppa keisarin" som på ett eller annat vis blivit känd i Finland och också rik.Där kom dom sen in i diskussionen då ofta finska folket är så negativa och tvära om någon klarar sig bra,förtjänar bra.Han har  haft möjlighet att köpa sig ny bil och investera och det hade ju stört många...en del av hans vänner har tagit avstånd.
Det var bra som han sa själv ..."det är inget bort från nån annan om jag kör Mercedes".

Brukar ibland själv tänka när många stressar när jag reser och flyger och far....det är inte bort från någon annans plånbok än min...jag jobbar själv ihop mina resor.

Men som han sa...han har själv jobbat hårt för det och jobbat ihop vartenda öre själv ...så han får precis göra vad fasen han vill för sina pengar...plus att han poenterade att skulle det vara i utomlands så skulle dom säga tex "good work man" och stödja av att du klara dig bra som business man.

Allt som oftast här i Finland kastas det en massa skit och glåpord på sådana personer som klarar sig bra...sen sa också programledaren att han hoppas att följande generation är mera öppen och klarar av att berömma om någon klarar sig bra istället för att alltid måste kritisera med en massa elaka ord.

Jag får själv ofta frågan "hur har ni råd???"
Den frågan kommer rätt ofta i och med att vi reser mycket ...men inte tror jag det är många som går runt och förklarar hur ni gör med er dagliga ekonomi och hur ni har råd med det ena eller det andra.Vi lever alla precis som vi vill.
Det är därför vi jobbar för att ha råd att få räkningar och vardagslivet att löpa och gasar man lite mera på så finns det möjlighet och resa också.

Skulle jag vara arbetslös eller inte ha motivation och jobba så skulle jag inte resa så här mycket.Inte hade jag råd eller tid då jag hade min firma att resa så här mycket....då var det nog och kämpa på från morgon till sena kväll utan ledigheter.

Nu är situationen helt annan...jag är inte mera ensamstående, vi är två som förtjänar plus att jag har MYCKET ledigt så jag har tid att resa.

Sen hade jag turen att hitta en karl som gett mig många goa ekonomiska tips på vägen och puschat mig till att göra en massa bra beslut.Senast idag gjorde vi ett bra teamwork och gjorde ett bra beslut.

Själv hör  jag till den kategorin som verkligen av hela mitt hjärta är jätteglad då nån lyckas med det dom vill eller det dom  drömmer om för det är inget bort från mig eller min plånbok.
Så alla  ni som lyckats med det ni drömt om.... var stolta över er själva.





Till sist så en liten påminnelse ...det är Eurovision semifinal 1 idag och jag har suttit och lyssnat på dagens låtar och börjar nog få en lite sån där mysig eurovisions feeling i kroppen....skall före lördag få ihop min Top 5.Tycker inte om Finlands låt men visst vill jag att den går till finalen.Lycka till alla länder i kväll!!!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar