lördag 13 maj 2017

En vecka av olika fest tema

 Det har varit en massa olika fester och evenemang denna vecka...så tiden har inte blivit lång .Måste säga att nuförtiden fast man inte har något speciellt program så räcker inte tiden till.
Nå i alla fall började programmet på tisdag med att  klass 4 hade ordnat gårdsfest i skolan och det var då vi alla föräldrar med talkoarbete som fått till stånd denna gårdsfest.Dom skall nämligen i nästa år på lägerskola och då måste vi med frivilligt arbete få ihop pengar till denna lägerskola.

Själv hör jag till den gruppen som hellre skulle ha betalat in en summa på ett konto för jag gillar inte alls sådant här talko arbete...men förstår att alla inte har möjlighet till detta så visst är det ju ett bra system och få ihop pengar så här och alla barn har möjlighet att åka.

Minns då min äldsta flicka för många många år sen gick i samma skola som M och J
så var det då redan talko arbete/gårdsfest och jag försökte hålla mig undan så länge som möjligt....vi skrattar än i denna dag med min flicka då jag kom sent till gårdsfesten och inte visste vad jag egentligen skulle göra och sen blev det att jag skulle vara övervakare i rymdrummet som var lagat som en aktivitetsbana...

Lika i år försökte jag nog hålla mig undan så länge som möjligt ...det är tyvärr som sagt inte min grej alls och alla kan vi inte tycka om samma saker..så är det bara!!
Men jag lyfter hatten åt alla föräldrar som aktivt medverkat och hållit i trådarna för denna fest då man tänker först gör alla ett fulldags jobb sen ännu flera barn som skall kuskas till en massa hobbyn och sen ännu hinna dra i den röda tråden och få ihop en gårdsfest.

Men som tur har jag en super aktiv kompis som höll i många trådar och hon till och med sparka fart åt mig i arslet att jag också på slutrakan kom med och var försäljare i Loppisgruppen...tack M för ditt puschande och inte skall jag ännu tro det är över ..nej siddu i nästa år är det ju igen klass fyra som ordnar och då har vi ju vår lilleman J som går på fjärde klass så likväl så har jag ännu en förbaskad gårdsfest att gå igenom.....kanske jag hittar nån inhoppare som vill tura iställe för mig.Frivilliga kan redan höra av sig till mig.

Nå så råkade inte bättre att vi hade gårdstalko på torsdag där vi bor....och visst hade jag väl med ena ögat lite så där i förbifarten sett denn där "talkolappen" på anslagstavlan...men lite velat förtränga det.....och det slutade så att varken Mikko och jag for ut och krattade.Där ser ni hur lite vi tycker om gårdsarbete...att vi inte ens en gång i året ork oss ut och kratta då det är gårdstalko.Därför är det nog så tur att vi bor som vi bor i lägenhet där gårdskarlen sköter både snöskottande,gräsklippande osv.....passar oss helt perfekt.

På fredag hade jag en "Babyshower" bjudning på dagen och sen skulle vi ännu haft ett 40 årskalas på kvällen ....men hade redan svarat ja till babyshower då vi fick bjudan till födlarfesten och sen skulle Mikko så tidigt på jobb idag så vi hoppade över födlarpartyt.
Tack M ( och också A ) för att jag fick inbjudan och det var jätte roligt att träffa er båda.

Sen är det ju då idag den stora grande finale festen då Eurovisions finlen går av stapeln.Som sagt har haft lite sparlåga på eurovision ett par år ....men nog känns det rätt mysigt att få rigga upp " Lissun kisastudio" och vänta med spänning på kvällens final och se vem som tar hem vinsten ikväll.
Min top 5 ser ut så här ikväll och då är det inte dom jag TROR går till top5 utan dom JAG SJÄLV VILL  att skall gå till top5
                  1Belgien  2Rumänien 3 Azerbaijan 4Cypern 5Sverige.

Alla ni  som skall fira eurovision ikväll...ni skall ha en super roligt kväll...det skall jag i alla fall ha...här blir det vänner,go mat,chips och popcorn i mängder och Coca cola i flera liter.....här kommer det inte gå nån nöd på oss!!!!

Lägger in lite foton från gårdsfesten....och M gav lov att jag fick publicera foton adär hon är med..tack .Som ni märker så var ju tema Finland 100år och klass fyra hade gjort en superfin show där vi fick en resa genom århundrade....duktigt jobbat.





9 maj ...snöyra och svinkallt ...not fun at all!!!

Ni kan ju gissa att denna "frusikukku" frös att stå ute 4 timmar!!!!


In till cafe emellanåt och värma mig med te och bulle.




M hade lånat min eurovisionsdress :)






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar