söndag 10 september 2017

I morron ska jag prova spiralen

 Det är mycket man får vara med om då man jobbar på sjön.Det är inte bara att serva passagerarena utan vi måste också lära oss att rädda dom om det skulle bli en sådan situation.

Det är ju en massa olika skolningar man går med jämna mellanrum och sen är det nästan varje vecka olika övningar då jag är på jobb.Nu har vi då liggedagar och en massa storövningar på gång.

I morron bitti skall jag vara redo att klä på mig flytdräkten och göra mig redo för vår första övning.Jag och 3 andra hör till gruppen flottansvariga och det är vi som skall åka först ner till livflottarna.
Vi kommer att aktivera MES station 1 på deck nr 6 och därifrån skall vi då glida ner till livflottan i spiralen eller sockan som den kallas.Efter det kommer vi att börja ta emot gäng som kommer ner en efter en.Det är bara personal nu ombord vi har inga passagerare förrän onsdag kväll då vi börjar trafikera igen.

Har en gång förut åkt ner i sockan ...men den var rak och då skulle man bromsa ...nu då den är spiral så skall man bara låta det löpa.Sen på dagen är det dags för en ny övning och däremellan skall vi nog också jobba...städa och feja.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar