lördag 16 september 2017

Gravar och gravstenar

 Idag blev det en annorlunda dag...det var J som sa att han ville besöka kyrkogården.
Tänk att under dessa år jag bott i Åbo så har jag aldrig besökt den platsen....men måste säga att det är nog en plats som ger lugn och ro.Där är nog så otroligt fridfullt.

Det var fintatt ströva runt där fast det regnade ganska mycket....vi såg på en massa olika gravar och stenar....både riktigt gamla och ritkigt nya.En massa fina familjegravar som dom hade förr,vi gick runt och läste på namnen och konstaterade att det fanns en massa olika efternamn.Sen råkade vi se en grav där en liten pojke på tre år vilade i frid och det var för mina kidz lite konstigt , J ville gå en extra gång förbi denna grav där det fanns ett foto på den lilla pojken på gravstenen.J frågade hur han hade dött ..jag svarade att kanske han varit sjuk eller kanske det hade varit en olycka.Det sticker nog lite extra i hjärtat då man ser på årtalet där det vilar barn eller ungdomar som inte fått ens börja sitt liv ordentligt.

Denna gravgård var nog så otroligt stor...där fanns till och med namn på dom olika stigarna som for genom hela området.Vi gick denna gång bara genom halva.. nångång vill jag dit och gå då alla ljus är tända tex Alla helgona eller till julen.

Själv kommer jag aldrig villa ligga på en gravgård....har många många år haft klart att jag vill brännas och vill att askan strös i vattnet eller  att den strös från luften all over the place för jag älskar ju att vara på en massa ställen här på jorden (mest i Usa förstås).

Jag känner mig rätt bekväm att prata om döden för det är ändå det vi alla har framför oss och jag försöker också med kidzen vara öppen om dom pratar om döden och begravning.



Skulle  idag haft frissa klassträff i Ekenäs  men jag hade inte riktigt den orken att ta mig dit utan bestämde att jag ville vara hemma och ha en lugn kväll med familjen.Det skulle ha varit så roligt och träffa alla brudar men men nu valde jag såhär....och inte kommer detta att vara sista träffen ....nog tar vi säkert det snart igen....hoppas jag i alla fall.Får väl själv  försöka dra igång en frissaträff... kanske redan i nästa år.
Ha det kul brudar och kom ihåg att skicka foton åt mig.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar