onsdag 13 september 2017

Lärorikdag...spiraler och utlösningar

 På måndag hade vi en  intensiv dag med mycket bra övningar.Desto mera vi övar desto säkrare blir man .
Jag själv hör till gruppen där jag är utrymningschef/flottansvarig.....man har fina titlar bara värre :)

Stationschefen  ser till att flottan löser ut sig...det blir en ordentlig utlösning då den faller ner i havet.Min uppgift är att med mina tre kollegor vara dom första som åker ner i sockan och förbereder ombord på flottan att ta emot passagerare och personal.Varje flotta rymmer 158 personer så totalt blir det 632 personer tillsammans då flottorna är ihop.Men vid behov går det att separera varje flotta beroende på situationen.

Igår fick vi som sagt prova åka ner i spiralsockan och den var mycket bättre än den som man åker rakt ner.
Alltså visst är dom otroligt mäktiga dessa flottar nuförtiden....alltså helt otrolig denna teknik ...från det att flottan/paketet slår i vattnet så så tar det ca 3 min att hela detta paket  är uppblåst.Jäklar hur tekniken går framåt.

Helt super duktiga dom som sitter och planerar sådan utrustning....att från ett litet paket blir det 4 st stora flottar där allt skall stämma...alla rep på rätt ställe,flottarna hålls ihop,all utrustning finns färdigt där nere då flottarna är uppblåsta osv.

Lyfter hatten för dom som planerat dessa flottar....ett superduktigt team.
Så med denna fina teknik och livbåtar hoppas vi kunna rädda och evakuera alla  passageraren om det någon gång skulle bli verklighet ...men vi hoppas ju att dessa aldrig behöver användas annat än då vi har våra övningar.

Tänk vilken arbetsplats jag har att få vara med om en massa fina ,intressanta livräddningsövningar och ännu till få betalt för detta att jag lär mig en massa nytt....och det är inte alls tokigt att kunna en massa om sjöräddning då vi gillar att kryssa i Karibien.Känner mig jätte trygg då vi kryssar där på dom stora fartygen för OM det skulle råka hända något  så har jag mycket kunskap i bakfickan.

Tack alla inblandade för en super dag och tack Viking Line....är superstolt över mig själv att jag klarade det som hörde till min uppgift på denna storövning.

Nu skall jag dela ett fint foto collage på denna super givande dag.





















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar