tisdag 19 september 2017

Lång planering

  Jag har en rätt så bred skala på min blogg,är inte inlåst i något speciellt fack.Ibland kan det komma nåt inlägg om inredning ,så är det från mitt jobb,så är det från min vardag hemma och sen då vi reser så blir det mera inlägg om våra resor.Så jag hoppas det finns nåt inlägg för alla och envar ...några kanske gillar mera och läsa mina reseinlägg medan nån annan hellre följer med mig då jag är på jobb osv.

Vår resa närmar sig med stormsteg och mina inlägg kommer småningom att handla mycket om vår resa för jag delar min blogg på olika resebloggs sidor så därför vill jag skriva om mina resor och dela med mig tips och ideer åt alla som gillar att resa eller planerar nån resa.




Det som jag lite tänkte skriva om idag är då många kanske undrar varför vi så långt i förväg planerar våra resor och  kanske många undrar om vi har allt färdigt planerat vad vi vill göra då vi är på vår resa.

Säkert kan många gissa varför jag så långt som 1-2 år före planerar våra resor...det är ju helt klar för bugetens skull.Måste ha go tid att spara och planera då vi gör lite dyrare resor som tex en kryssning i Karibien eller att vara lite längre i Usa.... sådana resor bokar man inte ett par veckor för man far.Men mellan dessa dyrare resor så kan jag spontant åka till LA en vecka om jag hittar flyg under 300e och får bo hos nån av mina bekanta...så jag har nog mellan våra stora resor alltid någon liten resa på gång.

Sen är det ju så att då vi brukar vara i Usa så måste vi också räkna in i budjeten att vi skall ha hyrbil för den tiden vi är där för i Kalifornien  så är det ett måste att ha bil om man vill se sig omkring....avstånden är jätte långa.Brukar kolla på nätet på olika bilpriser ,då jag reser ensam så brukar jag hyra en liten billig bil men då vi åker hela familjen så brukar vi ha en lite större.

Bensinen är jätte billigt i Usa och man kan verkligen unna sig att köra runt och se en massa platser...sen beror det ju på hur mycket man orkar köra runt där för avståndena är långa och trafiken kaotisk...bilarna tar aldrig slut.Så ibland känns det nog skönare att bara ligga vid beachen än att försöka ta sig fram i trafiken.Ett exempel för oss som är ovana i deras trafik är ju att vi inte helt kan planera hur lång tid det tar att köra från plats A till plats B... då vi en gång skulle och se på ishockey så råkade vi ju i värsta rusningstrafiken och med den påföljden att vi missade första halvleken.Tänk dom som varje morgon sitter på väg till jobb och får planera in flera timmar för att inte komma försent till jobbet ifall där är trafikstock.
Sen är det ju många som använder Tollroads då dom åker till jobbet....mindre trafik  men då betalar man också vägskatt.

Vi har också erfarenhet av Tollroad...vi råkade köra fel och plötsligt blixtrade till och efter ett tag så kom räkningen hem och det var att snällt betala.


Sen lite om inplanerade program

Jag hör till den gruppen som inte gillar att ha en massa program inbokade på semestern...jag är en strand och sol människa så jag kan ju fast hur länge som helst ligga på beachen och njuta...likaså Mikko och kidzen älskar att simma och njuta vid poolen eller beachen.
Gillar nog att åka runt och se på olika ställen men då får det gärna bli spontana utfärder....för om man planerar för mycket före resan så har du ju redan innan resan en sådan otrolig press hur man skall hinna med allt.



Som sagt för mig och min familj passar spontana grejer....som en gång då vi kom till Usa och dygnsrytmen var helt åt skogen ...vi ligger alla klarvakna 4 på morgonen.Ja vad gör vi då...jo vi äter lite frukost och hoppar i bilen och åker och shoppa.Tacka vet jag Wallmart som är öppet dygnet runt....passar bra för oss som kommer dit och lider av jetlag.

Nu då vi åker på semester så har jag faktiskt plockat in lite saker i min kalender som jag/vi skall göra men vi kommer nog också att göra en massa spontanagrejer...sådant som känns roligt utan att måste gå efter tidtabeller.

Sen är nog  google en superuppfinning....där hittar man all fakta då man är ute på sin resa...själv åker jag aldrig på resa utan min data.

Hur gillar ni som reser mycket...skall kalendern vara fullbokad med program eller föredrar ni göra spontana grejer???




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar