torsdag 21 september 2017

Varför vill jag åka just då


Varför vill jag åka till Usa just i oktober

* Flyprisen är billiga (lågsäsong) men med god tur så hittar man nog nuförtiden året runt rätt så bra priser...i alla fall om man söker så mycket som jag gör.

*NHL säsongen börjar ...vi gillar att gå och se ishockey där och det roligt att få gå och se då spelarna är fulla av energi då säsongen börjar.Ni som gillar ishockey gå absolut och se några matcher man kan hitta riktigt bra pris på biljetterna...och sen finns det ju två hallar att besöka  Stapels center uppe i Los Angeles (LA Kings hemma hall) och så Honda center (Ducks hemma hall).

*Sen har ju amerikanarena sin sommarsäsong förbi så man får vara i lugn och ro nere på beachen utan att man måste trängas med en massa andra.

*Vädret kan var hur fint och varmt som helst ännu i oktober.

*Om man gillar att shoppa så kan man ännu i oktober hitta jätte fina sommar kläder på rea upp till 70%

*Sist men inte minst så är det ju HALLOWEEN och det är ju en av dom bästa festerna...älskar Halloween och i Usa sparar dom inte på något ...dom pyntar i sådana skalor som vi inte är vana med plus att jag brukar köpa hem en massa härliga halloween prylar därifrån.Efter Halloween så är det 50-70% på alla halloweendekorationer.

*sen är oktober/november en så bra  tid att fly Finland då här börjar vara mörkt,regnigt och trist.

Men som sagt det är nog egentligen ingen skillnad när på året man åker till Californien så är det nog nästan alltid sol och varmt.Ibland kommer det ju regnskurar och maj är en månad då det kan vara lite mera mulet än vanligt.

Jag gillar den Californiska värmen för den är inte så fuktig som tex i Florida.Det är mera en torrare/normal värme så man inte behöver gå runt och känna hur det dryper längs med ryggen.Men visst som sagt kan dagarna vara riktigt heta också då är det nog bara gå runt med sin vattenflaska och komma ihåg att dricka mycket.

Sen har vi erfarenhet att en del kvällar kan vara lite kyligare att man gärna vill ha en långärmad på sig och byxor......men för det mesta går vi nog runt i shorts,kjol,klänning hela tiden då man en gång har möjlighet till det.




Regn och rusk inget för mig.














2 kommentarer:

  1. Håller helt med! För mig blir det en resa till New York varje höst. Älskar den kvardröjande sommarvärmen och den mysiga stämningen.

    SvaraRadera
  2. Håller med dig om att oktober är en väldigt bra resemånad för USA trippar.

    http://utochspring.com

    SvaraRadera