tisdag 19 juni 2018

Midsommar utan matkassar

 Jag var så trött i både kropp och knopp igår då jag gick över landgången och då jag äntligen kom hem så brast det....då fick nog sig alla sin beskärda del med stora bostäver.....jag  blev så s#t@ns förbannad. Ni som tycker om att ha hemmet rent och fräscht så kan säkert förstå mig.....toaletten stank av piss, hängde kläder överallt  på en massa stolar  , diskhon fylld med disk  (då har vi diskmaskin ), torkställningen fylld med kläder  mitt på vardagsrumsgolvet ( då har vi torktumlare ),skrivbordet som vi har i sovrummet var överfullt  av saker....så ni förstår att jag INTE var glad.Jag var arg  så tusan att jag inte ens märkte att Mikko hade köpt en ny tvättmaskin (vår gamla pajade).Sorry !!!

Jag var ju så färdigt uppvarvad efter en vecka med full fart på jobbet så jag städade allt med en gång då jag kom hem. Jag vet att jag inte kan kräva allt av Mikko han har nog annars redan fullt upp med vardagen men jag kan tyvärr inget åt det att jag hatar då det är kaos i hemmet. Tycker det är så fint och mysigt då sakerna är på sin rätta      plats än att  alla saker är runt omkring hela jävla hushållet.

Jag förstår ju dom här hemma att dom kan tycka att det är jobbigt då jag plockar och plockar och  gnatar men jag hoppas också dom förstår att det är jobbigt för mig då det är kaos hemma .....så jag lyfter verkligen hatten för sådana fruntimmer som ser mellan fingrarna och orkar leva med hemmet i ett enda kaos  för att dom inte vågar säga till  där hemma utan går runt och småler  fast det säkert ibland kokar innanför och dom säkert många gånger skulle ha lust att ryta till. Sen finns det ju dom som absolut inte har någon skillnad utan trivs lika bra hemma fast det skulle vara hur kaotiskt som helst. Vi är alla så olika .

Men tur att jag orkade fixa allt igår då jag kom från jobbet för idag har jag kunnat vila ut ordentligt och i morron åker vi iväg och tjuvstartar vårt midsommar firande och lovar att jag kommer att mysa då jag får bli uppassad...tänkt två härliga nätter på hotell/spa med hotellfrukost plus att vi alla får njuta av färdig dukat bord (buffe) och ingen fan som behöver tänka på ordet STÄDA och LAGA MAT !!!

Mikko tycker inte alls om att grilla...han tycker det är  jobbigt så för han är det ingen skillnad om det är grillförbud resten av sommaren då det varit så torrt. Jag tycker om att grilla och grillmat men  då vi bor i höghus så har vi inte möjlighet att grilla på samma vis som dom som bor i egnahemshus. Jag skulle gärna ha ett litet utekök och kunna fixa maten ute då vädret tillåter. Men man kan inte få allt.

Vi kommer att checka ut från hotellet till midsommaren ...vi skulle ha velat åka från fredag till söndag men det var fullbokat...sen provade jag tre andra hotell som vi tycker om men lika fullbokat där till midsommarveckoslutet. Så därför åker vi nu från onsdag till fredag och kan ju hoppas att det är lite mindre folk nu då alla kommer till midsommaren dit.

Där finns en strandbastu nere vid sjön och sen finns det roddbåtar att låna och sen funderade Mikko och Jaromir att dom skall ut och  paddla med kanot om vädret håller och om det blåser och regnar så kommer vi fördriva dagarna med att ha det skönt på Spa avdelningen som ingår i hotellpriset.






Tänk vad skönt att inte behöva släpa en ända matkasse denna midsommar utan en lite dragväska och min handväska det är min midsommarpackning för i år...kidzen har en gemensam liten dragväska och vet inte hur Mikkos packning kommer att se ut  men har brukar verkligen klara sig med minimal packning.

 Nu hoppas jag verkligen att vädret visar sin bästa sida till midsommaren så vi ALLA midsommarfiraren får njuta hur vi än firar ......för visst är det ju så mycket roligare att fira midsommar i stugan , båten ,tältet , husbilen, utomlands  osv.....om vädret är toppen.

Nu allesammans skiter vi i regndansen och tar hellre soldansen så vi alla får  en varm och solig midsommar...... ni skall komma ihåg hösten är lång och det kommer nog att regna sen till lust och leda.

Och ni som vill veta var vi firar vår midsommar lite i förtid så är det bara att titta in på bloggen....vi väljer i år en hotell/spa midsommar.

Denna midsommar vill vi vara lite somriga med Michelle så jag köpte åt oss varsitt hårband med härliga pastellblommor som passar perfekt till våra kläder vi köpt i Usa. Men skulle vi fira ute i stugan så skulle nog min utslitna mysdress och raggsockor vara min outfit. Men i år blir det så här ....somrigt och pastelligt.





                                     Dessa två är mina  en tunika och en CK skjorta





                          Och denna fina blommiga skjorta är Michelles









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar