fredag 29 juni 2018

Livet på landet

 Man kan faktiskt börja prata om livet på landet här ombord på Grace. Känns ju som jag skulle ha fått en "sommarstuga" långt ute på landsbygden med gröna ängar och fåren som ropar i kör.

Då är det säkert många igen som funderar vad jag menar med livet på landet och här kommer en liten men rolig förklaring.

Jag hade kvällsledigt och skulle gå till hytten en stund efter jobbet och sen efter det och bada bastu&jaccuzi.





Hörde på långt håll då jag kom till hyttgången fåret som bräker......jo ni läste rätt fåret bräkte i hög volym. Tänkte att det här fasen börjar ju på riktigt bli sommarstuga stämning då det finns får så här nära min stuga...och desto närmare jag kom desto högre blev ljudet och tammetusan.....det var grann stugan (läs hytten ) som hade skaffat ett får.

Nu som sagt var ju fåret inte äkta utan det var tv:n som stod på full volym och bräääkte!!!Vi kan nämligen lägga väckning på tv:n och där finns olika ljud/alarmtoner och välja och grannen hade ju valt det värsta ljudet (oljudet) ..ett får som bräker. Man skulle ha kunna trott att där åtminstone var tio får i hytten  då man hörde volymen.



Hade planerat att gå upp och basta direkt efter jag slutat jobba men innan det fick jag börja ringa till pursern och han kolla vem som bor granne med mig för att sen få tag i den personen så att han/hon skulle komma och stänga av  den förbannade tv:n

Då jag väl fått allt fixat och far ut från hytten så kommer grannen rusande och bad om ursäkt för oljudet och vi båda stod och gapskrattade .....jag sa åt henne att det börjar riktigt vara som livet på landet....med sommarstuga och får som bräker.

Hon hade nämligen hamnat tidigare på jobb och glömt stänga av alarmen på tv:n


Som ni kan se så har  jag sovmorron i morron och hos mig är det inget får som bräker och väcker mig i morron bitti utan en vanlig alarmsignal


Slutet gott allting gott och får hoppas hon håller ordning på " fåret " resten av veckan eller så kanske jag också lägger mitt " får " och bräka så får dom ropa i kör. Tror nog våra arbetskompisar skulle bli en aning irriterade på oss som bor i samma hyttgång.
Då skulle jag  svara lugnt ...."det här är livet på landet" !!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar