måndag 4 juni 2018

Vem kom och möta mig till hamnen??

Ääääntligen  som jag har längtat att få gå över landgången hem till min familj och vårt hem. For på jobb då det var närmare plus 30 och tog ingen rock med mig och idag då jag skall hem visar metaren plus tolv och där står jag med en tunn tunika på mig och fryser som fan.



Är det månne så att detta var nu vår härliga sommar i Finland och resten av sommaren blir kall och regnig...men jag bryr mig  inte fast det skulle snöa på midsommar för jag har ju min nya vinter rock i skåpet och med den här farten som det nu var ikväll blåsigt och så förbaskat kall så kommer jag absolut och ta fram den om vädret fortsätter så här.

Mikko skulle jobba sent idag så jag skulle ta bussen hem .....textade kidzen om dom vill komma till hamnen och möta mig....att dom skulle hoppa på bussen och komma till hamnen. Michelle ville inte men Jaromir som älskar att ha en massa program så nappade på förslaget.

Han är nog modig vår lille resvana filur....han kollade  själv upp när bussen gick ...åkte ensam till stan för att där byta bussen som går ner till hamnen och där var han sen då jag kom iland. Han var också sommarklädd i kylan....shorts och t-shirt....så vi båda stod där och huttrade och väntade på bussen hem.





Sen frågade jag om han var hungrig så vi for på hemvägen via Hesburger. Själv gillar jag inte dom hambugaren mera men jag tog en chicken tortilla och Jaromir tog en dubbelhamburgare med pommfritt.


Roligt då kidzena börjar bli så stora att dom klarar sig själv och man kan sitta och diskutera och skämta och ha roligt och inte allt bara kretsar runt blöjor , trots, vaktande , gråt och skrik osv som hör till då dom var små.



Jaromir var fotograf och jag  kollade ljuseffekten på bilden ....ser ut som jag skulle ha smörjat brun utan sol i ansiktet med ojämnt resultat...men som sagt det är bara ljus effekter.

Jag tycker denna tid är mycket roligare nu då dom börjar utveckla sig till självständiga individer och visst tusan är det ju så mycket enklare för föräldrarna då barnen börja växa upp och klara sig själva.

Då vi kom hem så frös jag så otroligt så det blev att värma bastun och sitta där halva natten och njuta av den härliga värmen och björkdoft som jag lägger i bastuvattnet.

Och vet ni vad......jo i morron är det den dagen jag väntat på så otroligt länge....säkert lika länge som kidzen väntat på sommarlov....jag får sova hur länge jag vill i morron då det är  tisdag. Inga kidz som skall väckas för att dom skall till skolan och Mikko har ledig dag ....så visst tusan är det skönt med sommarlov.

Brukar alltid önska att jag kunde få ha tisdagen till min slö dag efter att jag kommit från jobb men då man har skolbarn så har man nog alltid snällt fått stiga upp alla tisdagar jag kommit hem på ledigt....får se om jag alls stiger upp från sängen i morron. Om det är lika kallt som idag så  blir jag hellre  under täcket och myser med en bra bok.

Tror det börjar bli dags i något inlägg att presentera min balkong modell sommar 2018....börjar ha den färdig inredd för sommaren och den blev precis just så fin som jag ville ha den...härliga färger i beach tema. Kika in under veckan om ni vill se vilken stil balkongen fick denna sommar. Gillar ju inreda , pynta och fixa efter olika årstider....och nu är tema sommar i vårt hem.





  Hämtade lite lördagsgodis åt kidzen från båten. Detta är ett bra val med Lollipops för Michelle fick tandställning i maj månad så hon kan inte alls äta sega godisar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar