onsdag 6 juni 2018

En sak jag skjutit upp

 Nu är väl alla lite nyfikna hur länge jag sov i morse då jag äntligen efter en lång tids väntan fick tisdags sovmorron. Vaknade sk rätt tidigt ( runt tio tiden ) till det att jag satt länge i natt och bastade....men jag steg inte upp förrän runt 11.30....häärligt.

Mikko hade ledigt så han fixade frukost åt kidzen men  dom klarar nog att ta åt sig själv och dom tycker det är roligt att få fixa sin egen frukost och jag tycker att det är bra att dom lär sig att där inte alltid är någon bakom ryggen som passar upp.

Tänkte faktisk ta det bara lugnt och göra så lite som möjligt idag (tisdag ) men då jag ser ut genom fönstren så vet jag att jag inte kommer att ta det lugnt förrän jag får en sak fixa......nämligen tvätta fönstren.

Hatar att tvätta fönster men har alltför länge set genom fingrarna och skjutit upp det gång på gång då jag nu bestämde att ....det måste bli fönstertvätt om jag sen vill eller inte.



Då jag tvättat fönstret färdigt i Jaromirs rum så gjorde jag också en storstädning i hans rum....gallrade bort en massa böcker som han inte mera vill ha och en annan massa små bråte som samlas och samlas...puh. Men gissa om det blev fint då allt var färdigt och såg ju nästan ut som vi inte alls skulle haft glas i fönstret ..så otrligt rent fick jag det...som sagt dom har varit så smutsiga att det verkligen var en fröjd för ögat att se ut. Fasen jag var glad då jag gjort ett bra jobb. I morron tror jag att jag skall försöka sy en gardinkappa åt Jaromir...har tyg redan färdigt hemma.

Medan jag var full av energi så fortsatte jag i Michelles rum med fönstertvätt och plocka undan en massa bråte som också samlats i hennes rum ...oj va det blev rent och fräscht.....härligt då man verkligen ser skillnaden och du känner den rena doften.

Nu är då 2 av 5 fönster tvättade och hoppas jag skulle ha motivation att tvätta dom tre sista i morron.Det är så mycket roligare då man får den där kicken att nu gör jag det än att flera veckor gå runt med ett gnagande samvete att jag MÅSTE tvätta fönstren nu.

Jag skall först i måndag kväll på jobb så om jag inte i morron känner för så finns det nog dagar ännu som jag hinner. Men det skulle vara bra att passa på nu då vädret är så här kyligt för sen om det kommer en värmebölja igen (tvivlar ) så då vill jag ligga och njuta i solen.

Det är nog en sån härlig känsla då man fejat och grejat och sen få sätta sig ner och se resultatet....alltså jag måste gå flera gånger i kidzens rum och kolla hur fint det var med nytvättade fönster och allt så rent som jag vill ha det.

Det är ibland rätt jobbigt att vara perfektionist...jag har hela tiden höga mål på mig själv ..allt skall i stort sett vara tip/top....hur fint och städigt vi än har det så vet jag att jag kan göra det lite bättre.....lika är det på jobb...vill göra ett super bra resultat . Allt eller inget !!!

Jag tycker själv om att ha rent och fint omkring mig...då mår jag bra. Så ni kan säkert gissa hur jag mår nu då jag sitter här ensam i tystheten (resten sover ) och bloggar med en massa ljus tända och hemmet rent och fint.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar