lördag 9 juni 2018

Pangpris

 Mikko och kidzen har flytt hemmet för en stund och då passar jag på och ÄGA hela hemmet...det är sällan man får ha sk hela hemmet för sig själv då man har familj. Många känner säkert igen sig. Älskar min familj men saknar ibland bara min egen tid här hemma då jag kan göra precis vad JAG vill .




Just nu sitter jag och har full volym i högtalaren och lyssnar genom en massa godingar på Youtube från det ljuva 80 talet och googlar efter hotell på Booking. Ni kan gissa att jag är i mitt esse och njuter....ingen som avbryter mig med en massa frågor, ingen som är hungrig och vill ha mat ,ingen som har tv:n på ...bara JAG och mitt revir och en massa härliga hotell bilder framför mig ena finare än det andra.

Nu skall jag lite skriva i detta inlägg hur jag gör för att hitta det rätta boende då jag/vi brukar resa. Kanske jag haft ett liknande inlägg tidigare men har fått en massa nya läsare så dom kanske tycker det är kul och se hur jag går till väga då jag gör mina hotell/rese fynd.

Först är det ju beroende vilka som reser...åker jag ensam, på tumis eller hela familjen. Sen funderar jag noga också om vi kommer att vara mycket på hotellet eller kommer vi mera att ha det så att vi sover och duschar där. Sen är nog också priset viktigt innan jag bokar ...jag kan söka hur länge som helst för att hitta det jag vill ha till ett super bra pris ...då skall ni veta att jag är nöjd att efter ett hårt jobb hittat just det jag vill ha till pangpriset.

Jag gör ibland så att jag sparar det hotellet/rummet jag blev intresserad av sen kan jag lämna det och sk ligga några veckor för att igen ta upp det och se om priset ändrat. Därför börjar jag i go tid söka efter resor och hotell. Med flyget är jag lite efter nu i tidtabellen för vi åker till Usa i oktober och har ännu inte gjort något fynd....flygpriserna har varit jätte höga nu till Los Angeles en längre tid....men litar på att det kommer något pangerbjudande ännu före take off dagen.



Det kräver mycket tid att göra fynd, men nu är mina kidz så stora och jag har mycket egen tid och har mycket ledigt tack vare att jag jobbar på sjön så jag har tid att surffa runt tills jag  hittar det rätta. Har nog under denna tid som vi har rest gjort sådana otroliga kap som märkts i vår resebudget....hittat sådana otroliga fynd...roligt!!!

Nu skall Mikko och jag i höst före vår Usa resa på en lite mini semester ( vart berättar jag i ett senare inlägg) och jag är i full gång med att söka ett passligt hotell/rum. Det här är en tumis resa och denna gång tror jag att vi mera kommer att slappa och koppla av istället för att rusa runt och se på alla sevärdigheter så därför tänker jag denna gång satsa lite mera på själva  hotellet/rummet . Har bra hotell i kikaren och nu är jag lite i valet och kvalet med med vilket rum jag skall välja men väntar ännu lite och kollar priset och sen slår jag fast.

Nu skall ni inte tro att för att jag bokar ett lite bättre rum inte gör något annat än bara njuter av vårt fina rum ....vi skall nog också ut och snusa runt lite grann och äta gott förstås. Vi skall verkligen njuta av varandras sällskap...vi har så otroligt roligt på våra tumis resor.

Visade lite olika förslag åt Mikko och han sa direkt att han helst vill bo på hotell istället för lägenhet ...resten är upp till mig. Ni kan ju tänka er hur glad jag är då han  överlåter reseplanerade till mig och han litar till 100% på min smak. Han har alltid varit nöjd med våra resor och vårt boenden på våra resor. Jag själv tycker heller inte det är någon belastning för mig i och med att jag älskar så mycket att boka och fixa resor.

I höst då vi åker till Usa så kommer vi att bo i samma Condo ( typ radhuslägenhet) där vi bodde i fjol. Vi trivdes bra där, bra pris, nära till beachen ,poolen och jaccuzin , bra område. Tycker det är roligt med ett  lite sk " eget hem" då jag är där lite längre. Sen gillar jag bättre att bo mera ner mot södra Kalifornien uppe runt LA är det för hektiskt. Kan åka upp dit om jag vill men sen är det skönt att ha sitt boende på en lugnare plats. Där vi kommer att bo ligger ca 1 timme från LA söderut.

Sen sitter jag nu också och ser på hotell i Las Vegas för har planer att kombinera min Kalifornien resa med att åka till Vegas ett par nätter ....ett must då man är så nära...det är en stad som jag hoppas att jag aldrig tröttnar på . Sen har den så många härliga minnen där i och med att vi gift oss i denna stad...alltid roligt att åka förbi det lilla Chapel där vi är vigda.


                      Härifrån denna högtalere dunkar det 80& 90 tal!!!!




Har förut skrivit om att jag vill prova på att bo på olika hotell längs med Stripen då  jag besöker Vegas och nu har jag några favoriter som jag funderat på. I fjol bokade jag ett super billigt hotell då jag och Angelica var dit för vi spenderade inte så mycket tid på hotellet men denna gång kommer jag att satsa på ett lite finare rum och bara åka dit för att koppla av och se någon bra konser. Skall jobba så förbannat hårt denna sommar så smakar det gott sen att ha ett mål att se framemot i oktober...Vegas here I come.





Att boka boende i Usa kan ta för mig rätt så länge...jag följer med priserna hela tiden.I Las Vegas kan man hitta super bra erbjudande och sen det som också tar tid är att jag också följer med dollar kursen hela tiden ...nu har den varit högre så jag kommer att vänta lite till att dollarn skall sjunka och då blir boendet ännu billigare.

Lika då vi brukar boka våra kryssningar så bokar jag direkt  från RCCL egna sidor och då följer jag också jätte mycket med dollar kursen och man kan spara mycket i resebudgeten och man hela tiden håller ögonen öppna. Ni skulle se då jag söker kryssningar så kan jag ha en tre fyra flikar/sidor uppe och har en massa kryssningar som jag jämför och sen har jag ännu en sida med valutaväxlare öppen och där sitter jag sen och räknar och budgeterar tills jag hittar mitt pangpris. Rekomenderar för er som vill ut och kryssa och tänker boka själv ...ta go tid på er sök länge , jämför olika datumar och destinationer man kan spara många slantar av att inte förhasta sig.

Vi kommer att hoppa över en kryssning i nästa år i och med att dom RCCL kommer att öppna en ny tema plats sommar/hösten 2019  " A perfect day at Coco cay"  så därför väntar vi till 2020. Men som sagt jag måste vara ute i go tid för dom bästa erbjudandena börjar redan dyka upp .....senast jag var inne och kollade så jämförde jag två kryssningar där det skiljde över 1200 euro i pris. Så då kan ni tänka er vilka fynd jag brukar hitta och att det lönas vara ut och snusa runt i go tid.






Hoppas ni som är sugna på att sätta er ner och börja googla runt fick några små vinkar av detta inlägg ...lönas att ta god tid på sig då man söker resor , kryssningar, flyg och boenden m.m. ...just nu då jag kollade hade dollarkursen sjunkit...men den är långt ifrån vad den var för ca två/tre år sedan då vi var där...då kan jag lova att det var super att vara turist där...bagagen var fyllda till max.

Ni skall ha det bra allihopa och ni som inte har något större intresse av resande så lovar jag att i morron skall jag presentera min härliga sommarbalkong...kika in.

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar