torsdag 7 juni 2018

Sill och dom busiga kidzen

 Sill , nypotatis och en sommar sallad vad mer kan man begära till middag. Vi åt faktiskt samma sak igår också....oj oj ..ny potatis med smält smör ....det är gott det.

Jag äter i vanliga fall inte nästan alls potatis men då man får tag på nypotatis så finns det ingen hejd. Dom är så goda i olika varianter...kokta med dill på , kan ätas kalla med en bit sill eller steka dom som pytt med en massa gräslök och köttbullar eller korv.

Kändes faktiskt lite som en tjuvstart på midsommaren då jag dukade upp till  sill middag igår. Papsen kom över och åt och han tyckte det var så otroligt gott med sill och ny potatis. Kidzen ville ha kokt korv med mosade nypotatis och smör blandat...deras favorit på sommaren.



Vi har nog så där sakta men säkert börja komma igång och inse att det är sommarlov. Märker redan att kidzen hastigt hittat en ny dygnsrytm....vaka länge och sova länge på mornarna. Men det är väl så det skall vara då det är sommarlov.....dom är nog värda att glömma klockan och tidtabeller för ett tag .....i augusti är det nog dags igen att komma tillbaka till vardagen. Nu får dom njuta av att dom verkligen är lediga.

Vardagen är annars också så hektisk så jag vill verkligen dom skall känna att dom inte har någon press på sig utan göra saker i sin egen takt och hitta på sådant som dom vill göra. I morron vill dom  gå på bio med en kompis ....så det skall nog ordna sig.

Oj ibland skulle man själv ha lust att spola tiden tillbaka till sina barndom somrar då man bara hade sig själv att tänka på ....hela dagarna gick åt att vara på simstranden , sen snabbt hem och äta för att sen ta cykeln och åka till nån kompis eller fara ut ett gäng med cyklarna i vår lilla by där jag växte upp.



Därför vill och hoppas jag att mina kidz har sådana sommarlov som dom sen i framtiden kommer minnas med glädje. Sommarlov utan stress och måsten , sommarlov då vi åt en massa goda glassar , sommarlov då jag stod och stäkte plättar och serverade med färska jordgubbar och grädde , sommarlov där dom känner sig lyckliga och glada, sommarlov där vi kan njuta hemma för att till hösten ta fart och åka ut och resa.


Angelica kom hit en sväng....sällan då vi alla hinner träffas. Michelle och Jaromir älskar sin busiga stora syrra. Ni kan gissa det blir liv i luckan då hon kommer på besök.....tror skrattet  hörs i hela höghuset. Michelle hade så otroligt roligt ....som ni säkert ser.


                        Vår Majsa katt blir verkligen ompysslad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar