söndag 3 juni 2018

"Nej faaaan ...jag ger upp" sådan känsla idag.

 Om det är sommar ute så märks det nog också här inne  på Viking Grace att det blivit sommar. Nu ser man att skolorna slutat ,folk har börjat semestern och båten är full lastad. Välkommen kära sommar.

Kan lova att det inte är något vilohem att jobba på sjön under högsäsong....det är nog då man får hoppas att kroppen är fulladdad av energi så man ork genom denna rumba...därför är det så skönt då jag brukar ha semester i oktober och man får åka och vila upp sig efter denna högsäsong.





   God natt härifrån.





Vi får som sagt inte ha telefonen under arbetstid annars skulle jag nog uppdatera och ni skulle  få se min arbetsdag i bilder. Men lovar att då arbetsdagen är slut så känns det nog i kroppen och knoppen.Det är nog som man skulle köra ett hårt " work out pass" då man river lakan sommartid. Sen har vi en massa tunga kärror med lakan som vi skuffar runt på och dom skuffas på heltäckande matta så ni vet att man får skuffa lite extra att få det och löpa.

Vi har en viss mängd bäddar som vi skall riva och då det är max så har vi runt ca 120 bäddar  på kvällen och morgonen 80 bäddar på morgonen. Såg på min morgonlista och och i morron skall jag hinna riva 85 bäddar på en timme  som är utspridda i tre olika hyttkorridorer så det lär nog bli ett ordentligt " work out pass" i morron innan jag hunnit få dom rivna innan vi kommer till Stockholm. På kvällen har vi ca 2 timmar tid att riva 120 bäddar.




Förutom att riva en massa lakan så dammsugar vi buffen, cafe, städar personal hytter ,sköter våra städskrubbar, skall hinna på säkerhetsövningar och en massa andra små saker som skall fixas.....så jag lovar att vår lediga vecka gör nog gott efter en sådan här arbetsvecka.

Idag på kvällen hade jag  fullt bäddantal och trodde jag aldrig skulle bli klar...svetten sprutade kan man nästan säga.... det rann längs med pannan och ryggen och jag tänkte " nej faaaan ....jag ger upp" !!!! Jag var helt dyblöt då jag  snabbt skulle byta om till mottagnings kläderna utan att hinna duscha och försöka se fräsch ut. Så ibland funderar jag nog att skall kroppen hålla ihop ända till pensions åldern med detta jobb....jag får ju hoppas det.

Idag då jag stod där och rev alla lakan helt genomsvettig så tänkte jag ....nej nu jäklar måste jag plocka in i kalendern lite mera " morötter " för att orka med detta tempo hela sommaren ..... då arbetsdagen var slut så for jag och klickade en mini resa åt Mikko och mig till hösten. Har länge spanat och sett på flygpriser dit vi skall åka men nu var det bra pris och jag slog fast och bokade. Härligt att kunna tacka sig själv med en resa då man verkligen gett allt vad man orkar på jobb.

Det är nog därför jag orkar slita här som ett djur då jag/vi har möjlighet att resa så mycket som vi gör. Inte skulle jag kunna resa så här mycket om jag skulle jobba iland...skulle inte ens ha så här mycket ledigt med ett jobb iland. Mikko brukar ju jobba en massa extra så därför har han sen möjlighet att ta ut lediga dagar.

Jaksaa jaksaa (orka orka ) ännu en dag för i morgon kväll blir jag äntligen ledig och får åka hem. Hoppas på soldagar så jag får ligga i min sköna solstol och bara njuta av att inte göra något.

Till sist vill jag tacka denna lilla flicka som hade lämnat denna härliga teckning åt mig i en hytt ....det är nog alla dessa härliga passagerare vi har här som gör att  jag älskar att vara i servisbranchen.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar