tisdag 7 augusti 2018

Aqua park och basturegler i Sopot

Varför vi egentligen reser så mycket är att vi får en massa härliga minnen från olika ställen att komma ihåg, vi reser för att det är roligt och att vi får koppla av från vardagen , vi reser för att kunna fly vintern och istället  för att köpa en massa prylar så reser vi hellre och få en massa härliga minnen i vårt arkiv. Sen tycker jag om att fota och man får en massa fina bilder från olika fina ställen då man reser.

Så därför var det självklart att jag inte köpte några prylar åt kidzen utan dom fick hellre ett äventyr till födelsedags present plus att Mikko och jag fick njuta av en härlig miniresa.



Då vi kom till Sopot så var det bestämt att på fredagen skulle vi spendera hela dagen på Aqua park som jag hittade då jag googlade vattenpark i olika land.

Hade lite i planering att vi skulle ha åkt till Tyskland /Munchen till ett fint Spa eller Riga /Jurmala  till en vattenpark men jag hittade det bästa priset ( flyg/hotell ) till Gdansk/Sopot.

Men kommer nog att hinna till en massa olika vattenparker och Span  i något skede för vi har absolut inte planer på att sluta resa utan tror det mera ser ut att resetakten bara ökar. Det var så här jag i ungdomen ville att mitt liv skulle se ut då jag blir äldre.. att ha möjlighet att få resa så mycket jag vill...och nu har då äntligen min dröm blivit uppfylld.

Det har tagit en hel massa år att kämpa mig hit till denna resefas i mitt liv men nu finns det ingen hejd...nästa steg är att Mikko och jag kommer vara utomlands i framtiden över vintrarna....nu kämpar vi på att uppfylla den drömmen.

Livet är så mycket roligare då man har mål som man vill nå.

I alla fall så firade vi en hel dag i Aqua park i Sopot och kan verkligen rekommendera platsen om ni är på väg dit.

Lägger med en länk där ni kan läsa om vad allt där finns ( klicka på länken) http://www.aquaparksopot.pl/EN/cennik2.html ....själv tog vi ett heldagspaket i vattenparken och sen tog Mikko och jag också bastupaket som fanns på övre våningen och som var enbart för vuxna. Provade en hel massa olika härliga bastun.



Bastu reglerna var lite speciella. Man skulle gå in naken eller då fick man ha en handduk runt sig. Så folk hängde handduken utanför på kroken och gick in i bastun nakna ...både damer och herrar. Jag föredrog att ha handduken runt mig.

Vi for turvist upp till bastu avdelningen för det var jätte strängt att man absolut inte fick lämna barnen utan uppsyn i vattenparken ( bra tycker jag) och sen fanns där en massa badvakter som hela tiden roterade till olika stationer för att hålla koll.

Bastu avdelningen som också inkluderade olika spabehandlingar var enbart för vuxna och något tag då vi åker till Gdansk eller Sopot med Mikko på tumis så skall vi åka ner och ha en heldag bara för oss själva på Aqua parks bastu och spa avdelning.

Ni som tänker prova Aqua Park så kom ihåg att ta med egna badtossor och egna handdukar..det fanns nog också att hyra egna handdukar.

Jag har inte några foton från själva vattenparken men det går att googla för att se hur där ser ut och har ni frågor så går det bara att fråga mig direkt.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar