torsdag 30 augusti 2018

Hemlös resebloggare

 Sitter här med spänning och väntar på färska nyheter från soliga Kalifornien....min kompis Laila borde småningom ha Amerikansk mark under fötterna. Men det är ju ingen en eller två timmars flygresa hon har framför...det är åtminstone över 10 timmar. Klickade just på Fb och hon har anlänt Los Angeles. 






Själv har jag  på senaste tiden  då jag flygit över till Usa haft helt bra flygresor....inga turbulenser, helt ok mat, helt bra filmer , sovit helt gott på flyget och faktiskt haft det super bra att bara få sitta och njuta. Brukar ha spelet " Ord snack " nerladdat så jag kan sitta och spela och längtar till den dagen jag verkligen får sitta och surffa på nätet uppe i luften....då kommer 10 timmar att kännas som peace of cake.En del flyg har redan gratis wii fii men inte dom flygbolagenbolagen jag flygit med...men nog blir det väl i framtiden så att det finns på alla flygplan.

Här börjar jag nog känna av att min resan närmar sig med fart....idag bokade jag åt mig nytt ESTA som hade gått ut här på våren....så nu har jag det i kraft igen två år. Sen är det ju nog en hel del fixas innan jag skall iväg för jag kommer direkt efter min arbetsvecka bli ombord på Grace och åka över till Stockholm ...ta bussen ut till Arlanda och hoppa på flyget där.

Mikko och kidzen kommer en vecka senare till Usa . Innan jag åker skall jag   fixa med hemvård åt papsen , skötare åt Majsa , skall mellan varven hinna åka och  jobba och  i allt detta ordnas och fixas  så har jag tryckt in en lite mini resa åt Mikko och mig på min nästa lediga vecka.

Många av er läsare blir säkert helt slut av att läsa hur vårt program ser ut men vi får sådan otrolig energi då vi får resa. Vet att  ni som älskar att resa lika mycket som oss känner helt igen sig....att försöka hitta så många tomma luckor i kalendern  som möjligt så man kan trycka in nån liten mini resa någonstans. Många har redan sina vinter resor inbokade har jag sett på bloggar....som tex semestra i Maldiverna, bestiga Kilimanyaro , resa runt i Asien osv




Håller helt med  en bloggare som skrev så här ..."Att resa är mera som en hobby för mig ..nästan rentav en besatthet. Sedan ung ålder är att resa allt jag velat göra ".

Han är nog ett strå vassare än oss ..han är en hemlös resebloggare som spenderar nästan all sin tid på flygplan och hotell. Hittade hans blogg idag och kommer att djupläsa hela den och suga i mig tips och ideer då jag är i Usa då jag inte har några  måsten  utan bara tid.....klicka på länken och läs ni som gillar att resa https://onemileatatime.com/

Det är väl  många resebloggars dröm att  kunna resa hur mycket som helst och ha bloggen som sitt yrke.....det finns ju dom som lever helt på sin blogg.

Skulle jag kunna spola tiden tillbaka och vara 20 år på nytt och cybervärlden varit uppfunnen ja då skulle jag absolut göra som denna tjej ...ha en reseblogg som mitt yrke och resa ensam världen runt så mycket jag hinner....här kan ni läsa hennes blogg http://www.readyfortakeoff.se/sv_SE/

Men vem vet ännu i framtiden då våra kidz är utflugna från boet och vi får mera tid för oss själva med Mikko ...kanske vi rentav som pensionärer skriver reseblogg tillsammans. Kanske bloggnamnet blir "  Gasen i botten som 60 plussare "

Det är så roligt att kunna resa så här mycket  för man vet aldrig när man är på rätt plats vid rätt tillfälle och en dörr eller flera öppnas för nya möjligheter.

Ni som läser min blogg vet att  vi den 6 oktober  skall närvara på vår väns bröllop i Kalifornien och vi som trodde att detta bröllop var en dag...så har plötsligt fått två inbjudningar till och det kommer att vara  fest i dagarna tre ( fredag , lördag ,söndag)....mera om det i morron.



Vem skulle ha trott då jag som 19 åring åkte på min första Usa resa att det efter den resan skulle bli så många resor dit på nytt att jag helt tappat räkningen.

Fotona tog jag förra arbetspasset.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar