fredag 3 augusti 2018

Min plan lyckades från början till slut


Lyckades hålla allt hemligt ända till det sista...men det har nog varit svårt att kunna få allt inplanerat utan att ingen i familjen skulle få veta något om vår överrasknings resa. Jag har surffat och googlat så fort jag har haft chansen att vara ensam....planerat och fixat den veckan jag varit på jobb....beställt denna resa helt i smyg. Suttit många timmar och funderat hur jag till slut skall berätta vart vi är på väg och allt detta gick vägen ända till slut ...yess I made it.

Det ända jag meddelade var datumen när vi skall fira kidzen och att vi skall ha badkläder med dit vi åker.





Igår (torsdag) var då dagen med stort D här och jag var nog själv pirrig på att hur vår start på resan blir  och var jag sist och slut skall berätta vart vi är på väg. Sen hade jag lite problem i vilket skede jag skall få  Mikko och kidzens pass ner smugglade i min kass för han brukar ha dom i sin låda men just idag låg dom ju på  skrivbordet och han skulle ju direkt se dom om dom var borta. Men jag fick dom i ett bra skede ner i kassen men sen for han ännu innan vi for iväg och kolla att allt var  släckt och stängt och då blev jag lite orolig att han säkert skulle märka att passen var borta. Men han menade nog att han inte märkt något ...i alla fall så styrde vi nosen mot Ravattula Citymarket och jag sprang snabbt in för att köpa en " överraskning"  och kom ut med 4 glassar och sen gav jag kidzen varsit kuvert  där det avslöjades vart vi skulle.





Jaromir läste och läste och sa ...." Vi skall ut och flyga" och Michelle trodde det var ett skämt och Mikko sa att han lite började ana något då jag hade sagt att vi inte behöver tanka bilen.

Slutet gott allting gott vi satt i bilen och mumsade på glass och började köra mot Åbo flygfält lyckliga och glada...jag för att jag fick min family så överraskad som jag hade planerat och dom glada att dom skulle ut och resa.





Så nu undrar väl många av ert vart vi skulle och det blev att flyga till Gdansk med Wizzair och sen tar vi bussen till Sopot och blir där två nätter på hotell som jag bokat. Sen hittade jag så bra flyg hem att istället för att flyga hem kl 12 med Wizzair så bokade jag med Airbaltic flyg från Gdanskt till Åbo via Riga och då får vi nästan en hel extra dag flyget startar från Gdans först 19.30 till Riga. Blir några timmar på Riga flygfält men det gör inget ....vi är lediga och har tid att vänta.



Nu ligger jag i vårt fina hotellrum och en skön hotell säng  och skriver blogg och dom andra sover gott. Fy fasen vad jag är lycklig....finns inget härligare än att då allt blir så bra som man tänkt sig och sen får checka in på ett hotell som är super fint och fräscht och i morron vakna upp och få gå till färdig dukat hotell frukost bord. Det kan nog inte bli bättre.

Våra miniresor gör att vi orkar igenom en vardag med sjuka föräldrar...Mikkos mamma är allvarligt sjuk och min pappa har demens/alzhaimer...så vi måste få pausa ibland och få rå om bara oss själva.









Förra gången då vi var med Mikko till Gdansk  så var vi ner en dagstur hit till Sopot och jag blev helt förtjust i denna plats. Då var det vår och lite svalt men nu möttes vi av den härligt pulserande sommaren och värmeböljan.





Idag har vi planer att  spendera förmiddagen i Aquapark/Sopot , sen skall vi visa kidzen den super fina beachen och ta dom ut på en av den mäktigaste piren jag sett och så skall vi avslut kvällen med att gå ut och äta Italiensk mat  (Mikkos val )  ...igår då vi kom till Sopot åt vi Mexikanskt som är min favoritmat. Jaromir har alltid tyckt om att smaka på all mat och Michelle har också blivit modigare och vågar prova annat än Mc Donalds.

Nu får ni alla läsaren massor med hälsningar härifrån Sopot/Polen av mig och min familj. Titta in på bloggen ....blir mycket bilder från vår miniresa.



1 kommentar: