lördag 10 september 2016

En stad i en stad.

Ni undrar säker vad jag menar....jo i Åbo är ju en stad och i Kuppisparken finns en liten stad.
Så det blir en stad i en stad!!Tog redan dessa foton nångång i maj då träden blommade och det var så fint och grönt.
Ibland brukar vi vara till Kuppis på picknick och då brukar vi besöka den söta,lilla trafikstaden.

Ibland har kidzen cyklarna med men ibland lämnar vi cyklarna hemma och då  är dom   fotgängare och bor i den lilla staden.Nu har vi faktiskt inte varit dit på ett tag men om vädret fortsätter så här så nog skall vi väl hinna med en mysig picknick i Kuppisparken förrän marken blir vit av snö.

Kolla dom små söta husen och sen finns där trafikljus i miniatyr och en massa trafikmärken.Mycket bra för barn att leka där och på så vis lära sig en massa bra trafikregler och trafikmärken.

Sen får man ju ändå alltid oroa sig då dom skall ut i stora staden och riktiga trafiken då det alltid finns dom som har så förbannat brådis och kör mot rött och inte bryr sig om någon annan än bara sig själv och att dom skall hinna fram i god tid.Men sen kan det vara att det slutar mycket dåligt och nån blir under bilen och då hinner dom ju inte fram i tid i alla fall.

Det är så skrämmande då man lär sina barn att då det är grönt får man gå ...men likväl finns det dom där idioterna i trafiken som kör mot rött....så nu säger vi åt dom att oberoende om Herr gåman är grön så kolla alltid flera gånger att det inte kommer nån bil innan ni går över skyddsvägen.

Tycker det är så roligt då jag är i Usa så ser man frivilla som sitter vid olika övergångsställen på morron då barnen skall till skolan och då dom skall hem från skolan.Då följer den vuxna personen med en STOP skylt i handen barnen över övergångstället .Ofta kommer ju barnen med skolbuss till skolan eller någon kör dom.Kanske jag borde bli  "school crossing supervisior" vid Sirkkalaskolan!!
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar