fredag 30 september 2016

Skolfotografering.

Dom flesta minns väl tiden då man fick lappen med  information om skolfotografering.Då blev det fart man började flera veckor fundera vilken jumper man skulle ha,hur håret skulle vara och då man blev lite äldre så oroade man sig for den röda finnen som oftast ploppade upp i ansiktet just på fotograferingsdagen.

Sen stog man så gott som varje dag och försökte öva på det bästa leende som man sen på fotograferingsdagen skulle ha ....då fotograf Silmunen ropade : Cheeeees ...ja då var det dags för det bredaste hollywoodleende eller så han man inte ens dra på smilbanden så hade han redan knäppt alla foton.

Sen var det bara dags att vänta på fotona och som alltid så var man alltid lika besviken då man såg fotot...antingen låg håret/pannluggen fel eller så hade just den röd finnen blomstrat upp på näsan...eller så blev det länge övade leendet bara skit...ja int var det lätt.

Men lika verkar det vara ännu ...kidzen var eld och lågor då lappen kom att det skulle bli fotografering...jag då började planerande.
Genomgång av kläder....funderande om det skulle vara dress A,B,C,D osv tills dom ändå bestämde sig för att A var bäst.

Men inte nog med det...sen var det frisyren....och dom är ju lyckligt lottade att deras mamma är frisör och deras mamma älskar att frisera...så jag skuttade jämfota och satt med näsan fast i data skärmen med Jaromir och kollade på frisyrer för men. Michelle hade redan klart att hon ville att jag skulle locka hennes långa hår och Jaromir hittade snabbt sin favorit frisyr....det sklle va kort på sidorna,långt upp som skulle fönas bakåt och sen vara blekt.
Ja siddu idag är dom redan modemedvetna i unga åldrar.

Njöt igen en gång då frisörfingrarna fick fixa och trixa....så var det då dags för fotograferingsdagen och inte alla kidz har så lyx att dom har frisören som är redo på morgonen och fixar frisyren innan dom åker till skolan.Där stog jag med ögonen sneda och vinda och lockade ,fönade ,sprayade och lagade frisyrer på mina kidz så dom kunde känna sig nöjda då fotografen ropade ."Cheees " och dom skulle ta sin bästa pose´.Idag frågade J åt mig....mamma kan du också fixa håret i morron förrän jag åker till skolan...inte illa med hovfrisör innan man åker till skolan !!

Frågade hur det hade gått då dom kom hem och båda var lyckliga och nöjda och sa att  det hade gott bra.Här kommer några foton då jag friserat dom.


Här är vår egen finlandsvenska Jewards...påminner om orginal Jewards :)

Ni som sett på eurovision kommer ihåg dessa killar..Jewards



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar