söndag 18 september 2016

Uteliggare

I mitt innehållsrika liv så har jag provat och fått vara med om mycket....men detta har jag som sagt inte provat  på förut ....att sova på balkongen!!
Men nu bestämde Jaromir och jag att vi skall delta i evenemanget "Nuku yö ulkona" ( Sova natten utomhus).
Blev ganska hastigt bestämt så därför for vi inte och rigga upp något tält på bakgården utan vi bestämde att vi sover på balkongen.

Det var bara att börja flytta lite på stolarna på balkongen och ut med madrassena.Mikko for och sökte en sovsäck åt Jaromir och jag roudade ut mina dynor och täcke,filt...på med onepicen och yllesockorna
Fixade lite icecoffee åt mig som jag skulle avnjuta i skenet av ljus och fullmåne.

Jaromir tog ett kramis med (Snoopy) och sin tablett och jag tog min läppäri och fy tusan hur mysigt det var.
Mikko har nångång investerat lite bättre sovsäck och J hade bara sina kallingar på inne i sovsäcken och hade  hur varmt och skönt  som helst.Man skall egentligen inte ha på sig för mycke och tjocka kläder i nuförtidens sovsäckar utan man klarar sig med riktigt tunnt.
Annat var det förr då jag var liten och man skulle sova i sovsäck...först paltade man ju så otroligt mycke kläder på sig att man inte skulle börja frysa och sen ner i sovsäcken som  var av material ett vanligt täcke och sen skulle man ännu ha massor med filtar över sig.....som sagt i dagens läge med en modern sovsäck så kan du fast sova nakupelle.
Vi hade den andra sovsäcken i stugan så jag tog täcke och en filt över det och hade hur skönt som helst.

J poenterade hur många gånger som helst hur mysigt det är och måste säga det var faktiskt mysigt och verkligen skönt att sova ute i frisk luft.
Skulle vi ha större balkong så skulle jag absolut köpa en säng ut på balkongen och mera sova ute ..helt underbart.Skall faktiskt här nångång i höst då det regnar och blåser packa ner mig i sovsäcken och sova ute  och ligga och höra då regnet smattrar på rutorna och det viner i knutarna.
Det är en fördel att ha inglasad balkong för det blir ju som ett extra rum...kan snart börja tala om mitt extra sovrum.
Tror till och med att jag skall prova sova ute i vinter också...kanske jag snart kan börja kalla mig för uteliggare.

Rekomenderar faktiskt att den som är intresserad så skall absolut  prova sova ute så här under hösten...det är så härlig,frisk doft som du andas in.
Förståss är detta en kul grej att sova ute då du vet att du i vanliga fall får sova inne...men säkert många uteliggare skulle säkert gärna byta att få sova inne istället för ute.

Här kommer en lite fotoserie från vår mysiga "Nuku yö ulkona" och ett bevis på att man kan hur mysigt och roligt för noll euro.Som jag skrivit förut allt roligt behöver inte alltid kosta stora summor!!!
Jaromir skall sova i sovsäcken


Kram till alla som sover ute i natt!!!

Lite möblering på balkongen då vi skall sova ute

Snart blir det god natt!!!

Jaromir ligger och spelar.

Data,musik,mys ute på balkongen

Iskaffe och mysljus

God morron världen :)


Verkligen sovit gott!!

Denna syn mötte oss då vi drog upp persiennerna på balkongen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar