lördag 30 december 2017

Universal studios #1

Idag har vi haft filmdag nr 2 och sett på barnfilmerna Rio och Rio2.....oj vad vi har skrattat.Härligt med filmdagar...gör gott för kroppen att verkligen vila då den är sjuk.Brukar ha så otroligt svårt att vara stilla ...hittar alltid på tusen saker att göra fast jag är sjuk....men nu har jag som sagt fått inse att det är sängen och soffan som gäller ett tag framåt.





Passar bra att skriva om filmer nu då jag är sjuk...lovade skriva några inlägg om då vi var till Universal studios i Hollywood...så häng med på en liten runda i filmvärlden.





                          Här på bilden ser ni Los Angeles Downtown


När man skall åka till universal Studios så får man nog räkna med en hel dag.Lönar att kolla med deras öppehållings tider på deras hemsida.Sen lönas det också att boka biljetter via deras sida för det blir lite billigare...priserna varierar beroende på säsongen.Vi bodde nere i Dana Point då vi var i Kalifornien och som sagt det lönas boka go tid med att köra upp dit...för som jag skrivit förut att trafiken där är helt kaotisk...ju närmare LA du kommer så är det helt stop.Kan få sitta hur länge som helts och köra sk snigelfart.






Vi kom i alla fall passligt tills det öppnades kl 10 så det fanns bra med parkeringsplatser då vi kom dit.Ni skulle se dessa parkeringshus....alltså man kan inte tro det är sant hur stora dom är och vid säsongstid så är dessa parkeringar helt fullpackade.Har varit med några gånger då vi faktiskt inte tänkte hitta bilen ...så därför är det bra att lägga på minnet  vid vilken bild och nr man parkerar.Dom brukar ha olika seriefigurer på olika våningar så det är lätt att komma ihåg...annars kan man göra som jag brukar göra nuförtiden ...ta ett foto av numret och seriefiguren så vet man med säkerhet var bilen finns.




Dom vet ju nog att suga pengar av folk på dessa temaparker...parkeringen är dyr,inträdet är dyrt,maten är dyr,suvenirerna dyra.....så räkna med att det ryker nån slant då man besöker dessa platser.Förstås så ingår det ju i inträdet alla  rides där man får åka och med god tur så hinner man åka mycket om där inte är så långa köer.






Har som sagt varit med på Disneyland då man får stå över en timme i kö för att åka en ride som räcker några minuter...nu hade vi super tur då vi var här på Universal Studios....kötiden var ca 10 min på dom flesta rides och så var det roligt att gå omkring där då det inte var fullpackat.

Då man kommer upp till Universal Studios i Hollywood så är där ett område med en massa affärer,restauranger,suvenirshoppar ,kaffeshoppar m.m och till detta området behöver man inte betala inträde utan dit kan man komma bara för att äta om man vill eller om man vill köpa nån suvenir ,gå på bio osv.....det är först längre fram då man skall in på själva området som du måste visa biljetten.







I morron skall jag ta er med på röda mattan i på själva området och visa en massa bilder...sen kommer det nog bli en del inlägg till från vårt Universal äventyr...vi var på en Studio tour,sen besökte vi Harry Potter World m.m.
Så bara öppna bloggen och kolla vilka roliga saker vi fick vara med om.






Jaromir blev så förtjust i Universal Studios så han vill absolut dit nästa gång igen.Lovar att man blir nog biten av dessa tema parker.... många av mina vänner som bor i Kalifornien har års/säsongskort till dessa olika parker.Dom tycker det är kul att ibland bara gå dit  och se på alla fina olika dekorationer,fyrverkerier osv.Dom har ju en massa olika teman under året....som tex Disneyland har ju så superfint dekorerat juletid och en så otroligt fin julparad,likaso Halloween är superhärlig på Disneyland.

Såg också då vi skulle hem från Californien så hade dom julöppning uppe i Universal studios.Skulle jag bo i Kalifornien så skulle jag absolut skaffa mig ett säsongskort till åtminstone Disneyland och Honda center och se Ducks alla hemma matcher.




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar