söndag 24 december 2017

Istema på vårt julbord

 Julen över för detta år och den blev så lugn och skön som jag ville ha det.fast jag inte alls hade någon stress så är det nog konstigt hur tiden rusar.
Höll på i många timmar för att få skinkan färdig och lite julklappar som skulle paketeras....men egentligen störde det inte mig för jag är nattuggla.


Dan före dan...är det inte då man skal vaka och fixa och förbereda julafton.Jag tog det verkligen på allvar och var vaken hela natten och i morse då Mikko steg upp klockan fem på morgonen och skulle på jobb så hade jag kokat " tomtegröt " färdigt.Efter det la jag bastun på och for och badade julbastu tidigt på morgonen.






Efter det for jag och sov ca tre timmar och sen upp igen och fortsätta med mina små julbestyr.Ibland klarar jag mig med hur lite sömn som helst medan jag emellanåt skulle kunna sova flera dygn.





Sen hade jag planerat en så fin dukning till denna års julafton....det skulle vara is och blått.Fick inspiration av dom fina isblocken/istema dom hade i Sverige på Nobelfesten och sen lite inspiraion av seriefiguren Frozen.När det ingen snö och is finns ute så får man bygga upp ett istema inomhus.





Har en julgran i glas som hängt med så otroligt många år och den passade super perfekt i mitten på bordet.Sen passade också Iittala ljusstakarna men skulle gärna haft ljusblåa ljus ...men det får bli nästa gång.

Sen ville jag ha äkta is på bordet...jag har en form som jag kan göra iskulor...men nu gjorde jag dom halva med lampor i som lyste i så otroligt fint blått...verkligen
is/vinterkänsla.




Sen hade jag av en slump sett så fina vatten flaskor i olika storlekar i  affären och dom fick i vara som isblock mitt på bordet.Skulle gärna haft äkta isblock men det gick inte att frysa något utomhus då det inte var tillräckligt med minus grader.Så de fick som sagt bli dessa flaskor och sen min blåa ljusslinga som hade äkta is på lamporna.


La folie folie som en löpare under lamporna och vek lite upp sidorna.... då kulorna började smälta så rann inte vattnet längs med bordet.





Skall försöka utveckla denna dukning för jag tyckte det var så superfint med det isblåa skenet och äkta is.Älskar att få duka fint och extra vid olika högtider .




Det var lite om dukningen ...i moron lite mera om själva julafton


Bilden ovan har iskulor och nedanför är det bara dom blåa lamporna då isen redan smällt ...men det gav ett så otroligt fint intesivt blått ljus....som sagt en av mina favorit dukningar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar