söndag 3 december 2017

Här skall jag fira Finland 100år

Sitter och surffar runt och nu börjar man verkligen se att julen är på kommande.Massor med fina julfoton  på Fb.Folk börjar verligen förbereda sig på allvar inför den stora festen ...Julafton!


Här på jobbet syns det också att det är juletider ena tomtenissen gladare än den andra....med andra ord full fart.Själv har jag ännu  inte kommit mig till ro efter min resa och fått någon julkänsla...solen ,värmen och palmerna är så starkt intankade i min hjärna ännu.Låter dom vara där i mitt hjärnkontor och göra sig påminda så klarar jag denna mörka tid.


Pratade med en resepassionerad kompis och frågade om han hade något inbokta för nästa år och här får ni höra att jag blir god tvåa...han hade två lyxkryssningar och sen var det väl nån liten minisemester och sen tänkte han ännu om han skulle få intryckt en vecka ännu nånstans...det ni .....finns flera som njuter av resor/resande.


Har själv bokat en mini resa åt familjen på tisdag..suprise...vi skall och kryssa med Viking Grace.Om inte tidigare så då kommer det säkert komma lite julstämning...vi skall äta julmiddag,kanske sitta och njuta med en varm glögg och lite pepparkakor och sen mysa av att få alla vara tillsammans.Bara lata och slöa ...det gillar jag mer och mera i mitt liv att  bara kunna nolla då jag har möjlighet.....orkar inte stressa som förr då jag hade så fullt upp att jag ibland inte visste vad jag hette.Nej nu har jag lärt mig och göra precis det jag vill och tycker känns bra...och nu vill jag ut på kryssning med familyn.


Min pappa skall inte med denna gång på kryssning utan han har nu inbokat till Runosmäki intervall vecka...som betyder at det blir för mig en liten avlastning den veckan att jag inte behöver sköta han och så att han kommer ut och ser lite andra människor och lite annat program än vad jag brukar hitta på med honom.Härligt att det finns sådant för äldre och skönt som sagt för oss som sköter.För det är nog ingen lätt uppgift jag tagit på mig då jag sköter min pappa varje lediga vecka.Har ju inget ledigt själv om man säger så och sen har jag ju min familj också som jag skall hinna med.


Men då vi har ledigt tillsammans alla så försöker vi hitta på en massa roliga saker.Istället för att fylla skåpen med ännu mera materiella saker än vad där finns.... så gör vi hellre  saker tillsammans som ger oss härliga minnen....det är vår grej i den hektiska vardagen.


Hoppas ni alla haft en mysig lilla jul och fått lite juldoft i hemmet.Ikväll några timmar jobb och sen morrondagen och så var denna vecka förbi och jag skall hem på ledigt.Skall nog få vårt hem och dofta jul också under denna lediga vecka och som sagt Finland 100 år kommer vi att fira med en god julbuffe  i Aurora ombord på Viking Grace.

Fast jag som sagt jobbar ombord på Grace så är det helt annat att komma som passagerare....och vår familj gillar att kryssa både här och i Karibien... det är vårt gemensamma intresse.


Här kommer foton från årets julbord ombod på Viking Grace (inget samarbete med Viking Line).






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar