måndag 25 december 2017

Lyckodansen

Så har jag då flyttat in i mitt andra hem för en vecka igen.Känns trist att lämna hem nr 1 ...för har så mysigt där nu med all julbelysning och julpynt.Men får igen vara glad att jag har ett jobb att gå till ...finns så många som gärna vill jobba men inte har en arbetsplats eller kan jobba pga av kanske sjukdom osv.Så får nog igen säga "Lyckans mig som har ett jobb".
Har i min hytt egna prylar som jag plockar fram då jag kommer på jobb för att mysa till det i mitt hem nr2.Har ju en liten vit plastjulgran här också för att jag skulle få julestämning.

Fick en känsla att julen blev så kort då jag som sagt idag juldagen skulle på jobb....men det blir flera jular och så får jag ju familyn + papsen med på kryssning den här veckan som jag är på jobb.Dom kommer på nyårskryssning.Kommer ju inte hinna vara så mycket med dom men nog skall vi hinna någonstans och äta tillsammans.

Lovade lite att skriva om vårt julfirande här i bloggen....

Här är två foton då jag dukat för vår morgongröt....och se småtomtarna som min pojke ALLTID vill att ska vara med vid dukningen.







Vi brukar bara fira hemma vi tycker det är så skönt då man inte behöver rusa iväg och släpa med klapparna hit och dit till en massa ställen.Nu var det så mysigt då vi ätit och delat klappar att bara kasta sig ner på egen soffa och känna hur kläderna plötsligt hade krympt i tvätten ....eller var det julen som gjorde sig påmind att det hade blivit någonskinka och chokladbit för mycket.Tur så finns det mysbyxor i klädskåpet som töjer och man känner att visst fasen får man rum med ett par choklad bitar till.Tror att mjukisbyxor och tomteluva är ett populärt klädesplagg så här juletider.

Hade tomtemössor och juldiadem i en korg så  fick man gå där och plocka åt sig vilken man ville ha på huvudet.Tyckte det var en kul ide för ofta har ma tomteluvorna liggande lite här och där.Korgen har jag fått av två kompisar till en födelsedag och den här korgen brukar jag kalla till tema korg....den brukar vara med vid Halloween,julen,sommaren har jag den fylld med böcker på balkongen osv....gillar denna korg.


 Jultårtor blev det inte att baka nu till julen men gröt blev det över så jag lagade Ris ala Malta som jag säkert inte lagat sen skoltiderna i huslig ekonomi.Oj vad det var gott.Vi åt det ombord på Grace då vi var och kryssade och Mikko tyckte det var så gott så jag tänkte då blir det sådant till efterrätt hemma hos oss denna jul.Sen hör ju godis och nötter&russin till på julen.



Det blev lite snabb ätas av vår julmiddag för det körde lite ihop sig med julgubben....men kidzen skulle ändå inte haft ro att sitta länge vid julbordet för dom hade väntat hela dagen på julgubben och julklappar.Som sagt det behöver inta alla år vara lika ...ibland kan man ta den kortare varianten av ätande och vi hann nog bli mätta och belåtna.Själv hör jag till den gruppen som tycker jag om att sitta länge och äta i lugn och ro.

Sen hade vi ännu kålrotslåda och potatislåda på meny...alltså helt passlig mängd med julmat...vi fick den slut på två dagar,skinka blev det kvar och ändå hade vi liten skinka.


Sen ringde det då på dörren och där stod Mr Julgubben med julklapps säcken och det blev fart på kidzen....dom var nöjda över sina julklappar och det är så roligt nu då man kan istället  för leksaker köpa mera användbara prylar....som tex nu då jag fixat deras rum med lite ny stil och färg så köpte jag till julklapp varsin matta åt dom och dom blev jätte glada....kalsipper som alltid behövs,presentkort (Hesburger) var dom jätte glada över och så fick dom biobiljetter så i början på januari skall vi på bio.Roligt med julklappar som man har nytta av efter julen.Vi läste faktiskt på text tv att presentkorten har blivit jätte populära som julklapp.

Sist men inte minst ....så här glada blev vi åt familje julklappen som vi har glädje av i nästa år.Så det blev att dansa lyckodansen.Den julklappen paketerades in redan i augusti  2016 ;)

























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar