måndag 11 december 2017

Snoppar och det heliga bladet





Idag kommer det bilder på mitt byggprojekt.Köper som sagt alltid färdigt pepparkakshus....och det lönas öppna paketet då du betalat dina varor för att kolla att delarna är hela och du kan direkt byta ut det.För en gång kom jag hem och märkte först då att nästan alla delar i paketet hade gott sönder så det var bara att på nytt åka till affären och visa för att få ett nytt så vi kunde börja bygga.Så som sagt var noga med att kolla att delarna är hela innan ni åker hem.




Sen köper jag ofta en massa olika saker för dekoration...beror ju lite på vad man tänker bygga.Jag älskar och använda sockermassa...finns i en massa härliga färger.Ni kanske minns mitt Halloween hus som jag byggde för något år sedan (klicka på länken)https://frn0till100p1sekgasenibotten.blogspot.fi/2015/11/pepparkakshussockerpasta-och-fantasi.html.Skall försöka komma ihåg och köpa några extra pepparkakshus till nästa år ifall jag vill bygga något halloween slott igen.





                           Gelantinblad använder jag till fönster rutor...blir fint.

Havet blev ju så fint då jag mixade mörk blå sockermassa med turkos sockermassa och sen kavlade ut....blev just sådana effekter som man ser utomlands.Hajen som simmar i havet hittade jag i min pojkes Legosamling.




Istället för julgubbe ville jag ha snögubbe i mitt projekt och tyckte det blev så häftigt med en sjöstjärna på huvudet.Sjöstjärnorna tog jag ut med den minsta stjärnan vi har då vi lgar pepparkakor och sen rullade jag små runda sockermassabollar som jag la på stjärnorna och vred lite stjärnspetsarna så där mjukt böjda.




Sen ville jag ha en räddningsring i turkost och vitt och plötsligt kom jag på iden med sandalerna som passar perfekt mitt Beach house projekt.

Palmerna var det knepigaste i detta projekt...borde kanske låtit bladen torka ordentligt ett dygn så att dom varit lättare att få  fast på stammen.Nu skall ni inte missförstå då ni ser bilden nedanför  tro att jag sitter och formar snoppar på löpande band... ser lite så ut på formen, men skall föreställa palmstam.Men ibland går det inte som i Strömsö och då man ser hastigt kanske det verkligen påminner om  snoppar och Adam och Evas heliga blad.
 


Sen var det bara att rusa ut på bakgården till lekparken och ta med mig lite sand så jag skulle få den rätta beach effekten.Som sagt sanden kunde ha varit mera vit för att riktigt ha påmint om beachen vi sett då vi reser omkring...men nu blev det en lite mörkare variant på sanden.






Så nu alla läsaren....ännu  hinner ni rusa iväg och köpa pepparkakshusmodell och lite dekoration och fixa ihop ett hus innan jul....det är hur kul som helst.Ni kan ju på skoj googla och se hur det finns en massa härliga varianter på pepparkakshus....det är bara att låta fantasin flöda.







Michelle´s pepparkakshus är dekorerad med silver pärlor och My Little pony





 Jaromirs pepparkakshus är dekorerat med silver pårlor,smarties karameller och en Angry bird boll.Pipan/skorstenen har han redan hunnit äta upp.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar