tisdag 25 september 2018

10363 m uppe i luften och bloggar.

Nu har då mitt sittande börjat.....är nämligen på Arlanda och väntar på att första etappen skall börja. Flyger med British Airways till London för att sedan flyga med Virgin Atlantic till LA.

Visst är det nuförtiden så roligt då man kan surffa runt på nätet var på världen man är...roligt att sitta och blogga , läsa bloggar, läsa dagens nyheter osv man hålls verkligen up to date. Likaså då man är i Kalifornien och kan öppna Iltasanomat och läsa vad som hänt  gör så att världen verkligen känns liten....men ändå är man ju så otroligt långt borta om man tänker så.

Många kanske redan vet att ni som jobbar på Viking Line och har sjöpersonalkortet får åka gratis med Flygbussarna till Cityterminalen och också ut till Arlanda. Jag visste bara att man fick åka upp till Cityterminalen....men alltid lär man sig något nytt då man reser. Så nu kostade mig buss resan ingenting.

Hade mina onda aningar då jag kommer till Arlanda och gör self -check in att mitt bagage har en " aning " övervikt ....men trodde ju inte det skulle vara så mycket som det var. Får ta med 23 kg men mitt bagage kom upp till 27 kg...ups!!

Nu är det så att jag brukar åka iväg med relativ lätt packning men det är godis som väger....brukar köpa med mig en hel del godis och dela ut till mina vänner där för dom verkligen gillar vårt  finska godis.

Där står jag och börjar fundera att hur blir nästa steg då killen i disken snällt informerar mig att börja packa om. Har ju bara min svarta axelväska som redan var relativt fullpackad och började sakta men säkert flytta och packa och hoppades att det skulle fixa sig. Jag har faktiskt en extra tubväska i mitt bagage som går att packa ihop och  inte tar något extra utrymme . Brukar alltid ha den med för sen brukar jag fylla den med prylar och skicka den hem då Mikko och kidzen. Men den är rätt så stor så jag kunde ju inte börja lasta in i den.

Packar, funderar , flyttar sakerna hit och dit till det plötsligt kommer en kille och ger mig en mindre tubväska av märket Asics och säger..." You can have this , I don´t need it"  och så for han. Resvan som man är ringer ju direkt varningsklockorna ...att vad menar han med detta. Så innan jag bestämde att börja pcka saker i den så gick jag noga igenom alla fack....ni vet ju hur lätt det kan hända att där är någo förbjudna saker nerpackat i väskan och där skulle jag ha stått i security och sagt..." det är inte mitt pulver"..ni vet och dom skulle ju inte ha trott på mig.

Väskan var tom och jag tog risken och packa ner godiset i den och ta den med ombord på planet....medan fick jag ner vikten i mitt stora bagage till 21kg.Tänk om man själv kunde tappa lika snabbt vikt...vips så skulle det har minskat med 6kg då man ställer sig på vågen.

Nu sitter ja uppe i luften på 10363 m höjd och bloggar. Köpte mig lite wiifii tid så att jag får tiden att gå snabbare med att blogga och surffa runt på nätet och sist men inte minst kunna texta med min family....alltså tänk hur det gå framåt. 
Dom kan också sitta hemma vid datan och följa med var mitt flyg är.

Det som skulle vara det värsta för dom där hemma som följer flyget om det plötsligt fösvinner från rutten...men jag har det helt bra här uppe i luften...planet går smidigt och inga turbulenser. Nu är det "bara" 7 timmar och 40 minuter kvar till Los Angeles....från London 11 timmar och totalt hela flygresan lite på 16 timmar.

Planet jag får åka idag är ett nytt Dreamliner 787 och flygbolaget är som sagt Virgin Atlantic.Super fint...ni skulle ha sett business class....skulle gärna ha suttit/sovit där dessa 11 timmar.

Men just nu känns det ändå skönt att bara få sitta och ha min EGEN tid med inga måsten. Skall ännu se på en film och sen har jag massor med bra böcker med som jag ska börja  läsa nu och fortsätta vid poolen och nere vid beachen.

Snart får jag igen träffa mina Californien vänner ...tänk att det gått ett år igen sen vi sågs senast.

Nu börjar det nog kännas härligt att jag faktiskt om några timmar är där som jag älskar att vara skall bli intressant och se hur jetlaggad jag är i morron.


Kramar till er alla läsare och speciellt till min kära familj  som förstår min stora längtan till Kalifornien och som ger mig  chansen att jag får åka hit och njuta en hel månad.Ni är ett super team...vi ses i nästa vecka.

Tyvärr får jag inte uppladdat foton nu ...men skall plocka in lite bilder i detta inlägg då jag kommer fram...så om ni vill så är det bara och läsa detta inlägg en gång till då jag fyllt upp det med foton.

Hej hej till er alla här ovanifrån molnen.








 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar