onsdag 26 september 2018

Stugsäsongen har nu börjat för mig.

 Efter att ha rest ett dygn så har jag landat lyckligt och väl på LAX international efter en bra men lång flygresa....sen var det ju att snällt ställa sig i immigration kön som tog ca en timme....fast det har ju också gott framåt och blivit moderniserat hela systemet. Förr var det lappar man skulle fylla i på flyget innan vi landade...nu fyller man i allt i en maskin innan man går till kontrollen. Smidigt.





Men när man tänker hur mycket folk det rör sig dagligen på LAX så är det automatiskt att det blir köer. Såg nu också att dom hade egna linjer för mobilpassport så allt blir moderniserat.

I immigration var det dom vanliga frågorna som ofta man måste svara på ...
 -vad skall du göra här  
-varför skall du vara så länge 
 - var skall du bo
-sen ville hon se min retur biljett  
-vad jag jobbar med
-hur mycket pengar har du med
-hur många väskor har jag med

Minns i början på året då vi flög till Miami så det ända han fråga var  "vad skall ni göra här " och jag svarade på kryssning och så var det stämpel i passet ....inget mera frågas.

Det kan variera....har varit här så mycket så jag har nog fått svara på en massa frågor  och ibland har det som sagt nästan direkt kommit stämpel. Men det får vi ta vi turister och i synnerhet jag som med all makt vill semestra här. Är redan så van med alla dessa frågor.

Bagaget kom direkt och då jag kom ut så kom också bilen (kallas Schuttels) som tar folk till biluthyrningar....det finns en massa olika firmor men jag hyrde som i fjol från Alamo. Brukar kolla på priserna och ta därifrån jag hittar ett bra deal. Denna gång hyrde jag en medium size  men var nog lite sugen på att hyra en snygg fulllsize bil. Den jag hade i fjol , en Dodge var nog så super härlig att köra med här ...men då jag ändå denna gång kommer att för det mesta ensam använda bilen så räcker nog denna jag har nu. Blir ett skillt inlägg om min hyrbil.

Då jag hade plockat upp bilen så började jag köra ner mot Dana Point...brukar ta 405 freeway South som övergår i något skede till freeway 5 South det går så mycket snabbare att köra där ( i alla fall då det inte är rusch hour) . Men dessa bilar tar nog aldrig slut och ni skulle se hur dom kör här ..sådan jäkla fart..tror dom nog inte vet om fartbegränsning här. Här får man nog vara skarp i ratten för att hinna med alla dessa bilar och filbyten....på en del ställen totalt 14 filar. 



Jag var faktiskt ovanligt pigg efter denna långa resa fast jag inte  sov så mycket på flyget. Då jag kom ner till Dana Point så har jag ALLTID en tradition efter jag anlänt till Kalifornien ...det är att äta ett Big Mc meal och helst på samma Mc Donalds. Fast jag är rätt le på Mc Donalds så lovar jag det smakade toppen ...var skithungrig.


Och ni kan tro inte era ögon om jag säger så här....jag for ännu en snabbis till min favorit affär ROSS då jag ätit....man blir aldrig så trött att man inte hinner in och fynda något på en halv timme innan den stänger....hittade åt Michelle en super gullig väska och där fanns hur många som helst  fina väskor som jag vill ha. Lovar att Mikko och kidzen får nog sina bagage uppfyllda av MINA saker då dom åker hem...här är nog så fina saker , kläder m.m så jag borde ha en konteiner att skicka till Finland.

Pricken på i så är ju Halloween på kommande så gissa om det svämmar över av Halloween prylar. I år så hinner jag inte fira Halloween här men skall försöka hinna med mina kompisar till Universal sudio på Scary night dom har den ca en månad så borde nog hinna dit.

Men nu är jag äntligen här  och det kändes så mysigt att komma till condon där jag/vi skall bo kändes som att komma hem ( vi bodde i samma lägenhet i fjol också).




Vaknade 04.30 (lokal tid ) och var hur pigg som helst men vet att innan klockan blir sju så kommer jag att sova natt. Brukar ta ca en vecka att få rytmen. Nu är klockan 7 på morgonen här och jag skall snart åka och köpa mig en Starbucks och mina favorit jalapeno/ost semlor....som jag längtat .



Går inte att beskriva i ord känslan i kroppen då jag vet att jag  inte har ett ända måste under min semester ...gör precis det jag vill när jag vill  och idag vill jag absolut chilla vid poolen eller beachen med en bra bok och det  ser ut att bli runt +24 idag.


Ni kan nog säkert gissa att jag är världens lyckligaste som kan njuta av allt detta. Detta  " sommarstugeliv " passar vår familj ...poolhäng och en massa bra böcker..älskar thrillers som ni kanske märker. Mysigt med en Starbucks och en bok då jag sitter på vår mysiga terrass på morgonen. Men har nog fått slita hårt dom veckorna jag är på jobb för att kunna njuta av detta...pengar växer inte på träd!!




Många funderar säkert ofta om jag inte saknar min familj då jag reser ensam ...man saknar alltid sina nära och kära. Men jag har alltid varit en självständig person och jag behöver också ibland min egen tid och mitt eget revir för att må bra. Mikko och kidzen är vana att jag alltid är varannan vecka borta (på jobb ) och vi ger också varandra frihet att kunna resa ensamma. Men där är det mera jag som tar chansen i och med att jag är så mycket mera ledig och Mikko gillar inte att resa ensam.

Pricken på i är ju att då min family kommer hit  på torsdag nästa vecka så har Mikko födelsedag  på fredag så det måste väl firas eller hur.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar