onsdag 5 september 2018

Fyren i Kallo

 Idag skall jag skriva om en annan plats som ligger nära Yyteri , Björneborg som också är värt att besöka om ni rör er i dessa knutar.Det är nämligen Kallo ( läs Kallå).

Denna plats har jag hunnit besöka ett antal gånger redan....det är nämligen också en sådan plats där man kan sätta sig ner på klipporna ,blicka ut över havet och låta kropp och själ njuta av att bara se ut mot den vackra horisonten.




 


Där finns också den kända Kallo fyr från 1903 som dom nu hållit på och renoverat.Sen finns där också Finlands äldsta förening som grundades 1856 och som numera går under namnet Segelföreningen i Björneborg.

Ute på Kallo finns också Björneborgs kustbevakning och lotsstation.

Dom har också byggt en fin inglasad terrass ( paviljong)  där man kan sitta och njuta av dom vackra vyerna med en kopp kaffe/te. Nu då vi var där så hade dom cafe´och terassen stängd.





Vill också någon gång åka dit på hösten då det blåser ordentliga höststormar...tror att det skulle bli en massa fina foton till mitt arkiv.....sen tror jag också att vintern har sin charm där....en solig , fin vinterdag då snön glimmar och himlen är blå och med fyren i centrum på fotot. Tror det skulle kunna bli fina foton.

Det är just det här som är roligt då man tycker om att fota....att åka till en massa olika ställen och fota både soluppgångar , solnedgångar ,olika årstider ja det är verkligen en rolig hobby att kombinera resa och fotografera plus att sen få dela det med att skriva blogg.



Här är då ett litet smakprov på Kallo och en fin solnedgång vi fick uppleva.














Mikko står ute på udden och testar sin nya mobilkamera












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar