torsdag 20 september 2018

Dessa 26 flygfält har jag varit på

 Det kom emot mig ett intressant blogginlägg om flygfält som jag gärna vill dela. Säkert intressant för er som reser men säkert också kan intressera sådana som inte reser. Att se hur enorma flygfält det finns runtom i världen.  https://4000mil.se/index.php/varldens-storsta-flygplatser/ (klicka på länken ). Jag skall fortsätta med det tema idag i och med att jag snart själv kommer att befinna mig på två av dom som finns med på listan eller det blir egentligen tre flygfält jag kommer att besöka.

Börjar min resa på Arlanda sen flyger jag vidare till Heathrow/London flygfält för att sen flyga till slutdestinationen LAX International. Har lite på 2 timmar  tid att byta flyg på Heathrow så det är nog att direkt söka sig till följande gate.

Själv har jag väl inget favorit flygfält men ju mera  jag reser så börjar jag föredra dom mindre och mysiga flygfälten som tex vårt eget Finnavia/Turku eller också Les Walesa i Gdansk är jätte trevligt. Ingen rusning , inga långa köer i kontrollerna, inte fullpackat med folk.... man kan nästan säga att stämningen är harmonisk jämfört med dom stora flygfälten där dom betjänar flera miljoner passagerare om året. Där är en helt annan stämning kan jag lova....senast vi flög hem från LA stod vakterna på rad med full utrustning och automat gevär. Annat är det på Åbo flygfält ...där möts man av Mumintrollet som sitter snällt där man söker sitt bagage.

Kan redan se framför mig kaoset på LAX då du kan få stå över en timme i passkontrollen (immigration ) och sen då man väl får bagaget och kommer ut från terminalen och möts av följande kaos...trafiken... då vet man "Im back in California".

Men då jag  väl får lämna flygfältet och hoppa i bilen och kör till mitt " hem " i Dana Point då vet jag att det är värt hela långa flygresan och alla stora flygfält  ....sen kan jag pusta ut.

Har varit i Usa på en massa olika flygfält och dom är verkligen stora...du hoppar på tåget som tar dig till följande terminal och det känns som tågresan aldrig tar slut , sen gå långa sträckor för att komma till gaten.

Så som 4000mil skriver i sitt inlägg att  Paris/Charles de Gaulle är en tragisk flygplats så håller jag helt med. Har bytt flyg där en gång för länge sen då vi skulle med Angelica till Usa och där blev vi...vi missade flyget i alla denna kaos som var där. Så det blev en hotellnatt för att följande dag hoppa på flyget och fortsätta resan.

Har faktiskt rest mycket och sett en massa olika flygfält...skall försöka minnas alla flygfält jag besökt....kan vara att jag missar något men lovar det kommer bli en lång lista...kom upp till 26 st flygfält. Allt från vårt lilla flygfält i Åbo till dom mega stora ute i världen. Skall visa kartor på ALLA flygfält jag varit.


























 Turku /Finnavia







plus två till som jag inte hittade någon karta på och det är Rhodos och Egypten/Hurgada.











2 kommentarer:

  1. Åh vilket roligt inlägg! Har själv varit på några av dessa. Kul att se hur de ser ut på kartan :)

    SvaraRadera
  2. Tack 😁 Tycker också själv att det var roligt att skriva detta inlägg och så här får man sig en liten uppattning hur olika storlekar och modeller dessa flygfält är omkring i världen.

    SvaraRadera