måndag 17 september 2018

Livet i en kappsäck

Vi som reser konstant så kan gott och väl börja prata om " Livet i en kappsäck" men det behöver inte betyda något tråkigt utan för oss är det ett sett att njuta av livet. När det hos oss pratas om att börja packa så vet vi att vi har något roligt på kommande...en resa förstås.





Jag packar  ju min väska varannan vecka ( till jobb ) men det behöver inte heller vara något trist utan jag vet att då jag jobbar får jag lön och då jag får lön så kan vi resa...så enkelt så.




Vi kom hem på fredag från Gdansk efter ett par härliga dagar där på tumis....strövade som sagt runt utan några måsten....åt då vi kände oss hungriga, såg vi något intressant tex en kyrka ...ja då kunde vi gå in där ( gillar absolut inte historia ) men ändå kul att titta in i olika kyrkor.




Nu har vi då hunnit packa upp handbagaget för att idag byta ut det lilla bagaget till ett större.....nu är det dags att börja packa igen. Här hinner inte våra bagage få något dammlager på sig utan dom är nog i god användning.



Igår packade jag kassen åt Jaromir som kommer vara 5 dagar på läger ute i Kimito skärgård (Högsåra) ...det är Sirkkala skolans klass 5 som har lägerskola där. Alla femte klassister åker varje år på lägerskola dit. Så han var nog så eld och lågor att få åka på läger med sina klasskompisar.


Här fanns det en hel del lyckolås...vi hade inget lås med oss ...kanske vi gör det nästa gång.



Läser mycket nu att folk börjar avsluta sommarsäsongen....sommarsemestern är över, vädret börjar sakta bli kyligare många börjar städa sitt härliga sommarställe för att låsa igen för denna säsong.




För mig och min familj börjar sommaren nu...vi är lite tvärtemot kan man säga ...jobbar då andra semestrar och semestrar då andra kommer tillbaka till jobbet.



Nu är det ÄNTLIGEN  vår tur att fly till "sommarstugan" då alla andra böjar lämna sina stugor. Jag har hyrt samma lägenhet som vi hade i fjol i Kalifornien så snart får jag öppna dörren till  vår " sommarstugan" och en hel månad njuta av sol, värme , palmer , lata dagar vid poolen , spendera många dagar nere vid beachen..... Kalifornia life....just precis vad jag älskar. Sådan semester passar vår familj perfekt.






Skall försöka orka orka orka den här sista arbetsveckan jag har framför mig....men känner redan att kroppen sakta men säkert börjar ta vacation mode on....ni vet då man inte har många dagar kvar till semestern och man börjar ha ena foten framme vid dagen S ( semester) .

Shit vad härligt med semester.... 5 veckor bara tid för sådant jag tycker om att göra.



Men det har igen varit ett stort pussel vi fått pussla för att få allt att gå ihop innan vi skall iväg....söka åt kidzen ledigt från skolan, kattvakt , fixa med hemvården dagar då pappa behöver vård, kolla med R i Pargas vilka dagar pappa skall dit, Mikko har en massa som skall fixas innan resan plus mycket annat smått som skall ordnas.




Men sen då jag äntligen sätter mig ner på min plats i flyget så vet jag att nu kan semestern börja....för där kan jag inget göra än bara sitta och  njuta av en bra bok, film och musik i ca 11 timmar.




Här kommer en serie foton av våra härliga dagar i Gdansk .....ni som inte varit där så rekomenderar jag absolut att boka flyg och hotell och åk dit. Två nätter är helt ok ....men rekomenderar nog tre nätter ifall ni har möjlighet.







Tack för denna gång och allt härligt Gdansk bjöd på .....kommer snart tillbaka.



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar