lördag 27 april 2019

Avslutade kvällen med en " Tropicalkyss"











 Att jag har längtat....att få öppna dörren 

 ...gå ut och njuta av det super härliga vädret och sist men inte minst...fotografera. Har verkligen blivit lite som beroende att få knäppa fina bilder ..det är så roligt .





Sen då jag bloggar så vill jag ju förstås  lite variera med foton och inte bara som situationen är nu .... fota två kryckor i varje inlägg.



Jaromir skulle med sina två kompisar på tivoli till Kuppisparken och Michelle ville bli hemma för hon skall nästa vecka med sina kompisar till tivoli. Tänk att jag och Mikko fick tumis tid och det tog vi vara på . Fast jag  som sagt måste släpa med mina kryckor överallt så bestämde vi oss att åka iväg och se på körsbärs blomningen i stan  och ta oss en kopp kaffe på något ute cafe´.



Har nu så gott som två veckor bara suttit hemma ( förutom sjukhusbesök)  . Blir ju inte på vardagarna att göra något för Mikko jobbar hela dagen och sen kuskar han kidzen på hobbyn  så inte kan jag ha han och kuska runt på mig sen ännu för att jag vill ut och se.

Visst skulle jag kunna ta  bussen in till stan men jag kan inte gå så jätte långa sträckor åt gången för då börjar det värka så otroligt i mitt knä.



Men alltså hur härligt det var att komma ut i detta super väder idag...kände mig som att jag varit en fågel i bur och nu slapp ut i det fria. Igen en påminnelse om hur glad man skall vara då man är frisk och kan göra vad man vill när man vill...man märker det nu då man får planera in vardagen på ett annat vis.

Alltså nog är det så otroligt fint då allt blommar....oj oj dessa härliga körsbärsträd som står i full blom.





Man behöver ju verkligen inte åka till Japan för att se på blomningen då man kan åka in till centrum i Åbo och se dessa mäktiga träd som blommar. Synd bara att allt detta magiska vårspektakel är över på så kort tid...snart får man se då alla dom vackra körsbärsblommornas blad ligger som ett snötäcke på marken...varför skall det gå så snabbt!!




Men som sagt idag njöt vi nog så otroligt av vädret , en god cheese cake och kaffe. Vi satt och pratade om hur det går mot bättre och bättre tider...för hur mycket man än tycker om sina barn så kommer det nog ett skede som man har gjort sitt och vill ha mera egen  tid med den man lever tillsammans med. Det är inte meningen att livet i alla evighet skall kretsa bara kring barn och nu börjar vi verkligen märka att vi inte har så länge kvar förrän vi kommer att på två man kunna göra en massa spontana saker utan att alltid fundera på att fixa barnvakt...snart börjar våra " småttingar " klara sig själva.




Det som jag nog mest har saknat under dessa barn åren är att det är så svårt att göra något spontant...redan som en sådan sak att nu kan vi mitt i allt gå på bio en kväll spontant om vi vill  som förut var totalt omöjligt ....vi har aldrig haft någon här i närheten som skulle ha kunnat komma och sköta våra kidz om vi skulle ha velat ut och äta , på bio m.m....så  som många har sina mor och farföräldrar i närknutarna .



Så jag tror att jag därför kommer uppskatta ännu mera våra spontana äventyr tillsammans då det blir vår tur. Tänk vad härligt sen då vi kan sitta nån kväll och kolla flygen till  tex Gdansk  och säga  " vi far dit i morron" ....det är riktigt Mikko och min stil det. Kan redan se det framför mig vad allt roligt vi kommer att vara med om......det nästan riktigt pirrar i kroppen av iver vad vi kommer att hitta på sen.




Men nu är nu och nu är vi lycklig för denna fas som vi har i livet och fast jag nu måste sitta en hel del hemma så lovar jag att jag tar igen allt sen då mitt knä är friskt.

Avslutade kvällen med en Tropical kyss



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar