söndag 7 april 2019

Vi tar farväl av vintern så här

 Jobb veckan börjar närma sig sitt slut...en natt kvar. Hoppade från hyttsidan till Info för två nätter , det är  verkligen roligt att kunna kombinera två jobb på samma arbetsplats. Det är inte heller fy skam för hjärnan att jobba med saker där man hela tiden behöver vara på alerten och det gör riktigt gott för både kopp och kropp och hela tiden kunna lära sig mera och mera nytt. Gillar verkligen att jobba med data....men som sagt jag är långt ifrån fullärd.

Så i morron kommer en välbehövlig ledig vecka då jag skall lämna jobbet bakom , för som sagt det är inte fysiskt tungt och stå bakom info disken men det känns nog att hjärnan får arbeta hårt. Men det är detta som gör glädje i livet med nya utmaningar....man blir aldrig för gammal för att prova på och lära sig.

Ni som läser bloggen minns att  vi var hela familjen i februari och åkte slalom till Teijo ( södra Finland ) och vem skulle ha trott att vi efter så många års paus blev så bitna på det att vi nu inkommande vecka kommer att ta farväl av vintersäsongen med att hela gänget åka till Himos och åka slalom. Så igen ett bevis på att man blir aldrig för gammal för att prova på och ta upp sina gamla hobbyn.

För er som nu sparkat igång stugsäsongen så känns det säkert inte så roligt att dom lovat snö ..men vi gillar det verkligen att det kommer  snö och ger  ett nytt snötäcke i backarna.

Dom har en del backar stängda nu då vi redan är inne i april. Men då som jag bokade stugan så sa dom att det nog går och åka slalom ännu hela april...deras säsong slutar till Valborg. Visst kommer snön säkert och vara en aning mjuk beroende hur mycket solen skiner och hur varmt det är dagstid. Men i och med att vi inte åkt slalom på länge så blir benen jätte trötta hastigt så jag tror vi nöjer oss helt bra fast inte alla backar är öppna.

Vi sjömän har denna goda möjlighet att via sjömansunionen kunna hyra stugor runtom i Finland och nu råkade denna Himos stuga vara ledig inkommande vecka och nu är det vår tur att få vara där.

Har aldrig hyrt sjömansunionens stugor förut så det skall bli riktigt roligt att åka dit. Det är en relativt nybyggd två vånings stuga med tre sovrum, bastu, vardagsrum,kök ,terass och nära till skidbacken ..blir mera om vår resa framöver.

Nu är det ju så tokigt att dom hyr den för en vecka i sträck och bytes dagen är måndagar ...jag kommer ju först på ledigt i morron kväll och kidzen har ju skola , Mikko jobbar och Angelica och Robin kommer först på fredag kväll.

Det skulle ha varit bra om dom också hyrt den för ett förlängt veckoslut tex tors till söndag men nu som sagt är det vecka som gäller.

Vi hade planer att vi skulle ha åkt dit på torsdag morgon och Angelica och Robin skulle ha kommit på fredag. Men nu kunde inte Mikko ta ledigt fast han trodde det skulle ordna sig då som jag bokade stugan...men nu är vi alla överens som vanlig att jag kommer åka dit redan på onsdag eller torsdag morgon och resten av teamet kommer på fredag kväll.

Vi kommer inte åka med bilen utan det blir att åka Onnibuss dit som stannar riktigt brevid hela skidcentret. Då man kan åka för ca 12e tur/retur så väljer vi gärna buss ...Mikko tycker det är så skönt att inte behöva köra utan man kan surffa på nätet, höra på musik, se på nån film och fast sova om man känner sig trött då man åker buss. Dom andra kommer med bil för dom skall packa med sin egna skidutrustning ( vi hyr skidor ) så då har vi bil där ifall vi behöver åka till affären.

Himos finns i Jämsä ca 3,5 timmar från Åbo.Ingen av oss har varit där förut så det skall bli riktigt roligt att se denna plats för att kanske rentav i nästa år göra en resa dit...kanske lite tidigare än april. Nu är det ju en fördel att åka lite senare dit för med riktigt god tur så kan det vara jätte fina vårdagar då solen värmer så där skönt i backarna då vi susar ner . Sätta sig ner och grilla korv vid nån grill kåta  eller ta en paus på after ski och omges av glada människor , musik och härlig stämning och en godsmakande kopp varm kakao....känner riktigt vår vibbar i kroppen. Skall bli så
roligt.





Kidzen ser så framemot att få träffa sin stora syster igen som dom verkligen ser upp till....dom är nog ett häftigt team tillsammans trots den stora ålderskillnaden.

Denna resa blir min födelsedagpresent  (köpte den åt mig själv ). Med en resegalen morsa som jag  så finns det inga tal om några prylar då det är födelsedagar eller jular ....nej jag satsar på resor och gemensam tid  och där vi kan göra något roligt tillsammans. Jag värderar resor  mer än en massa onödiga prylar.

Angelica får sin födelsedagspresent lite senare för hon fyllde nyss år  (vet att hon läser min blogg)...... Angelica det blir ingen pryl kan jag lova !!!

Dom yngre kidzen fyller år i juli så deras födelsedag firar vi sen då vi åker på semester i augusti....kanske med en rolig dag i en vattenpark...får se vad jag hittar på .

Ni som vill läsa mera om Himos så kan klicka på denna länk  https://www.himos.fi/fi/
Många av er som läser min blogg har säkert varit där flera gånger men kanske det finns någon som kanske blir sugen nästa vinter att åka dit. Jag tar gärna emot tips av er som varit där om ni tycker det är något speciellt man skall se eller göra då man är där.

Som sagt jag kommer att uppdatera mycket från Himos då vi är där.


Detta är inget samarbete med Himos Ski resort.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar