torsdag 18 april 2019

Gå på händer

Just var det jul och nu har vi redan påskveckoslutet här. Själv har jag aldrig gillat påsken och tycker inte ens om dessa påsk dekorationer ...som tur har ju färgskalan lite ändrat sen förr . Gillar inte dom gula kycklingarna som placeras runt hela hemmet eller kvistar med fjädrar i alla valörer och kulörer.

Dom gånger jag har påsk pyntat så har det blivit i vitt...vita fjädrar som prytt nån kvist och thats it. Sen påsk gräs brukar vi nog ha och kidzen får ju dekorer hur mycket och färg grannt i sina rum om dom vill men dom verkar inte heller så intresserade av denna påsk annat än att äta choko påskägg.



Nu var det meningen att jag skulle jobba på påsken så därför har jag inte ens sått gräs i år....men hittade en påse frön i lådan och det blev att så i små glasburkar lite gräs  och vita tulpaner som pryder hemmet. Om gräset inte hinner växa nu under veckoslutet så får vi väl säga att vi har 1:a maj gräs istället.






Mämma hör ju för många påsken till men nuförtiden får man ju mämma när som helst så vi äter året runt mämma hos oss. Som ung tyckte jag absolut inte ett dugg om mämma men nu skulle jag kunna äta hur mycket som helst.

Dom har ju lovat en super var och solig påsk och idag läste jag att i södra Finland på Kimitoön hade dom värme rekord....så nu får man på allvar börja söka fram vår/sommarkläderna och packa ner vinterkläderna för denna säsong.

Brukar alltid tvätta alla vinter rockar och byxor, vantar , mössor innan allt packas ner i vinter förvar för sen är det så roligt att ta fram dom till nästa säsong och ofta fast man hur förbereder sig för den första snön varje år så är det ändå alltid lite panik att hitta alla vinter kläder då dom behövs. Därför är det så skönt och ha dom alla på ett ställe och färdigt rena och  ibland kör jag dom sen ännu innan användning i ett kort program för att få den goda, rena  doften.

Vår och sommarkläderna har vi färdigt fixade för denna säsong och hemmet har jag också här tidigare hunnit inreda i vår/sommar färger så nu välkomnar vi den härliga årstiden och hoppas på mycket sol och värme.

 Hoppas ni alla får en super härlig påskhelg och har möjlighet att göra det ni tycker är roligt , fira påsken där ni trivs , vara med dom ni gillar osv....

Vi firar lugnt här hemma och i all vår kaotiska vardag så börjar vi se en ljusning. Pappa var igen igår på äventyr och ringde åt oss på kvällen och visste inte var han var ....vi sa att han skulle ge sin telefon åt busschauffören och då fick vi veta att han åkt till Littois ...helt fel håll än var han bor.

Meddelade förstås hemvården direkt och idag på morgonen fick jag samtal att dom fixat snabb intervall vård från idag och  en vecka framåt ... dom  skall bu börja försöka hitta nåt boende åt honom. Som tur så ser dom ju att det inte mera går att ha han och bo hemma för han lämnar dörren öppen och sticker iväg med bussen och sen inte hittar hem.




Som igår så var Mikko hemma och han kunde åka och söka pappa men det kan vara en dag att vi inte ens är i Åbo och då kan det ju gå riktigt illa med farsgubben.

Ja nog är det så tråkigt när det blir så här ...ledsamt och tungt. Men om vi får han på ett boende så skulle det vara för oss ett stressmoment mindre i vardagen.

Själv mår jag bra efter skidlifts olyckan men mitt knä mår ju inte ännu som det ska. Uppsvällt och sjukt  men klarar  mig bra att komma fram med kryckor så tur att jag kan röra på mig....tänk om jag tex skulle måste ligga stilla ca 2 månader med båda benen gipsade...tror nog då att denna Lissu skulle lära sig att gå på händer innan dom månaderna skulle vara slut.

En riktigt Glad Påsk till er alla  och njut njut njut ...vädret är på vår sida.








                            Denna påsk dekoration fick vi av grannflickan ...tack M.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar