torsdag 11 april 2019

Positivt överraskad av Himos Ski resort

Mitt hem är min borg brukar man ju säga. Men jag börjar lite tvivla ....nu skall ni inte missförstå mig och tro att jag/vi inte trivs i vårt hem. Jag älskar vårt fina , mysiga hem men ju mer jag ser på min  vardag då jag har min lediga vecka så känns det som jobbet fortsätter då jag kommer hem.




Känner inte av min lediga tid  då jag är hemma....hemmet, vardagen och pappa suger nog all min tid. Därför är det så roligt att resa till olika ställen  där man bara har tid och inga måsten.

Så nu skall ni veta hur lycklig jag känner mig  då jag åkte upp med  "Lyckobussen" (Onnibus ) till Himos.Idag är det bara MIN dag då jag gör precis vad jag vill.....i morron är det sen veckoslut med familjen då vi alla är samlade i Himos och skall ha ett super veckoslut. Skönt att bara hoppa på bussen och inte behöver köra....nu var ju det jätte fint före men med vår gamla bil så vet man inte var på vägen man skulle ha kunnat bli så  Mikko och kidzen också i morron med buss upp hit till Himos.







Resan tog ca 3,5 timme från Åbo så under den tiden hann jag läsa , se på vackra vyer  och hörde två gånger genom eurovisionslåtarna...och min favorit dök upp direkt....Norge är tillsvidare min stor favorit. Outi ...kanske vi ses i nästa år om Norge tar hem segern.




Väl framme i Himos så  gick jag en liten bit från stora vägen där bussen stannade till Himos center för att söka nyckeln till stugan. Toppen väder...snön glimmade vit , himlen blå och solsken ....men andra ord just en sådan härlig vårdag jag önskade mig. Backarna välkomnade mig där borta i horisonten....jäklar vad jag blev positivt överraskad av detta stället .Det är just detta som är så roligt att se olika ställen ...på en del  platser får man direkt den där wow  känslan och på en del ställen känner man  " never again" .



Just nu känner jag mig inne i en sk Himos lyckobulla som jag inte vill skall ta slut i söndag...vill stanna längre. Vet inte vad som hänt mig ...jag som är en sol och palmdyrkare uti fingertopparna är ju helt förtjust i dessa vinterlandskap oj oj dessa mäktiga backar som reser sig högt med snö som ser ut att där skulle vara fullt av diamanter  som glimmar i sol ljuset.






Skulle haft lust att rusa till backarna och hyra  skidutrustning och känt den härliga vårvinden då man susar ner. Men väntar på teamet som anländer i morron så har vi sen hela lördagen och söndagen skid dag tillsammans. I morron skall jag gå lite och snusa mig runt lite längre fram och se på dom backarna som ännu är öppna  och sätta mig ner i vårsolen och njuta av en kopp kaffe.




Alltså här måste vara otroligt fint då man kommer lite tidigare av vintersäsongen då alla backar är öppna....från den här stugan är det inte långt att gå ner till skidområdet...men nu då denna sida är stängd för säsongen så måste vi gå  till sk andra sidan ...ligger en liten bit bort. 

Sen kom då den andra wow känslan och det var då jag såg vårt kommande boende för några dagar ...oj vilken fin stuga...rätt så ny och modärn och i super bra skick när man tänker på att den  är i flitig använding av en massa olika hyresgäster. Det är alltid så spännande känsla då man öppnar dörren till något ställe för fösta gången ....är det sen en stuga eller hotell rum...den känslan går inte och beskriva i ord och sen hör det till för mig att knäppa en massa fina foton. Det är ju så fint då allt är städat och prydligt då man stiger in.

Kommer visa stugan i ett annat inlägg för jag skall hålla den lite hemlig för resten av gänget för jag vill också att dom skall få uppleva denna wow känsla då man anländer till platsen. Dom alla läser min blogg så därför kommer stugbilder senare.







Slutade dagen med att bada bastu och grilla några korvar i öppna spisen....nu fick jag en känsla vad jag saknat då vi inte på ett bra tag varit till vår sommarstuga och det är doften då man eldar i  vedbastun eller öppna spisen....och det andra jag också saknar hemma det är en rymlig bastu.....visst är det så skönt då bastun och badrummet är skillt. Vi har ju vår lilla mini bastu som ger super bra bad men  är kombinerad dushskåp/bastu ..den köpte vi därför då vi inte hade egen bastu i lägenheten och jag är en stor bastubadare. 




Så ni gissar säkert att jag kommer njuta dessa dagar då jag kan basta tillsammans med resten av familjen och inte alltid måste basta ensam då vår hemma bastu är helst för en person...max två.

Vet inte hur jag skall få sömn i natt ...vill ju bara vara vaken och njuta av det jag får vara med om.....nyper mig igen hårt i armen och uppskattar ALLT jag/vi får möjlighet att vara med om.



 Denna vy sitter jag och njuter av från stugan....höga , resliga slalombackar. Orsak att komma tillbaka tidigare nästa säsong för att få prova just dom här backarna som nu är stängda. 

Men som sagt en fördel med att vara här så här sent på säsongen det är att här är så otroligt tyst och  lugn....tror vi inte behöver köa länge i liftkön. Sen blir här livat igen då golfsäsongen och alla festivaler börjar...många kanske brukar vara hit på sommaren på Himos festivalen. Jag har aldrig varit.



























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar