onsdag 3 april 2019

Öppna armar



Det börjar våras i luften och folk börjar vakna upp. Många har fullt upp att planera semestrar  och börjar längta ut till "skärilivet" ( stugsäsongen) , trädgårdarna börjar prydas av blommor och utemöblemang osv.....vi  börjar på allvar förbereda oss att ta emot våren/sommaren med öppna armar.






Vi  tog  för några år sedan  time out med stuglivet....känns som vi just nu för tillfället är klara med det ( för ett tag framåt i alla fall)  och hellre ser oss omkring och satsar på att resa. Nu njuter vi av detta liv  och sen ser vi hur det ser ut då vi börjar på nästa kapitel i livets bok ifall vi sen vill på nytt slå oss till ro med stuga eller om vi hellre reser runt på semestern.

 Förr var det helt själv klart att vi skulle fira sommar semestern ute på stugan...men började mera och mera fundera vad för semester vi hade där då det hela tiden var något som skulle fixas och dit rök en massa pengar till att renovera och nu är det en hel massa saker som igen borde fixas . Då semestern var över så var vi så slut och fattiga...dit for våra semesterpengar.

Då allt som sagt var klart så var semestern slut och  det var att packa ihop och åka hem och  börja vardagen med hemsysslor och jobb.... dit for den semestern.





                                   Arbetsvecka och njuter av dessa vyer .

Nu har vi några år provat semestra med att resa och vi tycker så mycket om det. Vi sparar ofta sommarsemestern till hösten och gör en lite längre resa men i år skall vi faktiskt ha redan i augusti...så nuförtiden far våra semester pengar att se världen och komma hem med en massa härliga minnen ....plus att vi är utvilade då ingen av oss har behövt göra något , bara fått njuta av livets glada dagar...hotellnätter och god mat och  att vi få se en massa fina ställen.

Det är så rolig stämning hemma då vi planerar resor ...alla kommer med sina förslag nu som då.....jag är den som kollar med priser, hotell osv då dom kommer med nya förslag.....kan titulera mig som familjens reseledare.

Nu senast jag var hemma så kom Mikko med några nya förslag angående semester resan ...han har haft Krakow på listan .....sen har vi båda funderat på  Italien ....och nu kom han med ett nytt förslag och det var Mallorca.

Har läst mycket om Mallorca och det har ju ändra säkert massor sen jag var där i ungdomen. I fjol somras då jag jobbade uppe i Spa så var där en kund som berättade om en superfin plats på Mallorca som är värd att besöka...nu minns jag inte namnet , har det nog någonstans sparat i mina rese arkiv med olika platser/ställen jag vill besöka

Har också hört och läst mycket gott om Prag.

Skall bli spännande att se var vi som sagt kommer att semestra i augusti...kanske det rentav blir en husbils semester i Finland...allt är möjligt då det gäller oss.

Ni skall inte bli förvånade om ni någon gång läser ett inlägg från Alaska för dit skulle vi också kunna tänka oss resa....det finns ju så otroligt många fina ställen på vår jord.




Det börjar bli härliga kvällar och också mornar då man får se en massa magiska sol upp och ned gångar.



Hur förbereder ni andra er kommande sommar/semester??

Blir det stugliv , husbils semester, lata dagar ,på stranden , resor  m.m...skriv gärna och berätta vad ni har för planer.....för vet ni vad ...sommaren är snart här.
.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar