torsdag 25 april 2019

Spola tiden tillbaka dag idag

 Hur får en  person som jag tiden att gå då jag måste skutta runt med kryckor hela tiden och skulle ha lust att göra tusen projekt.

Det går nog relativt bra .....men måste nog säga att nu börjar jag verkligen längta att få komma ut och se lite annat. Skulle vara så sugen på att  åka till Ikea för skulle behöva lite ett och annat därifrån. Skulle ju inte orka hoppa runt där på kryckor så jag skulle måste ha någon som skuffar runt på mig i rullstol och någon som skuffar shopping kärran.

Tror jag skall övertala familyn på lördag då Mikko är lediga om vi skulle åka dit en sväng och så bjuder jag dom på mjuk glass. Bra att ha något att muta med.

Sen har dom lovat super väder på lördag så jag bara måste få komma ut ....skulle jag ha benen i skick skulle jag ha lust att åka ut till Ruissalo och gå ut på udden och ha lite picknick på bergsklackarna...men nu är det bara att försöka hitta på sådana ställen där jag kan gå med mina kryckor eller då sitta i rullstol.

Nog sätter det tankarna igång då olyckan är framme och allt som har varit så självklart förut inte mera är det....en sådan sak att jag inte kan ta bilnycklarna och hoppa i bilen och köra någonstans, att inte ensam kunna åka och handla , en sådan sak som att klä på sig känns jätte jobbigt då jag inte får benet ordentligt böjt och mång andra vardags sysslor.

Tur att det är varmt och skön och jag har  klänningar i skåpet som är lätta att ta på.

Men det är tur att jag har mitt team här hemma som gör att jag kan skratta och vara glad fast jag måste vara mycket inne och för det mesta bara här hemma.

Kidzen är så glada då dom kommer hem från skolan och dom får min goda mat varje dag. Jag brukar fråga vad dom vill ha till mat och  så hämtar Mikko hem ingredienser och så kockar jag...roligt tidsfördriv. 

Sen har vi fått en ny tradition då jag nu varit hemma varje kväll.....kidzena vill helt plötsligt att vi skall sitta och se på BUU klubben....jepp ni läste rätt ...Buu klubben ....nu är det då vår mystid kl 18 varje kväll.

Ni skulle se då vi alla trängs på soffan.....inte Mikko för han är finsk och får ensam se på Pikku kakkonen...hahah....nu skoja jag ....idag satt han faktiskt med och såg på Buu klubben.

Känns som jag skulle ha spolat tiden 10 år tillbaka då det alltid kl 18 skulle bänkas framför tv:n då barnprogrammen började.....nu är det nästan lika  men soffan känns mindre än då kanske för att vi är några modeller störren än tio år tillbaka.

Verkade vara riktigt en spola tillbaka tiden dag idag.....för jag fick nämligen en arbetskompis på besök idag från den gamla goa tiden då jag jobbade på sjön i ungdomen på Diana II....börjar vara en 25 år åtminstone sen vi senast sågs. Men hör och häpnad så kändes det som vi skulle ha haft kontakt hela tiden....med två pratglada och sociala typer som oss så kan inget gå fel efter en reunion på 25 år.

Detta återseende piggade verkligen upp och två resgalna typer som vi två är så hittade vi nog verkligen direkt ett gemensamt samtalsämne. De här gör vi om ..... jag kommer till dig nästa gång och hälsar på.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar