måndag 29 april 2019

En tjänst jag vill prova

Tror att säkert många absolut inte skulle kunna tänka sig att ha någon som plockar ihop matkassarna åt sig utan vill göra det själv.

Jag har faktiskt länge funderat av och an då jag såg att Prisma nära oss hade börjat med denna tjänst att det där vill jag absolut prova. Men av någon anledning blev det inte av.




Sen i och med att jag tog hemvård/skötare åt min pappa på hösten så är jag själv också mycket piggare och har ju alltid en hel vecka ledig från jobbet så nu har jag haft energi och sköta handlande själv. Ibland tycker jag det kan kännas riktigt roligt att gå i matbutiken och se vad allt intressant det finns att äta men ibland skulle jag göra allt för att slippa det.

Nu som sagt har jag verkligen svårt att göra matuppköpen...så jag vill helst inte fara till affären nu . Matavdelningarna i dessa marketar är så otroligt stora så det tar ju evigheter och gå runt där med kryckor plus att jag måste ha någon med som plockar sakerna och kör matkärran.

Så idag har jag faktiskt studerat denna Prisma sida lite mera och föreslagit åt Mikko att jag kommer att prova den här i något skede. Han har mer en väl att jobba hela dagen , kuska på kidzen till hobby m.m och efter det ännu och göra matuppköpen. Skulle jag beställa från Prisma så  skulle jag få matkassarna hem på dagen och i lugn och ro kunna laga mat tills kidzen kommer från skolan.

 Dom har ju två olika tjänster antingen att dom plockar ihop dina matkassar och du söker dom fast tex efter då du kommer från jobb eller så har dom också hemkörning. Nu skulle det verkligen vara skönt att anlita hemkörningstjänsten...tänk vad härligt att få matkassarna hemkörda till dörren.




Har en bekant som jobbar i Prisma och hon sa att det har blivit jätte populärt i synnerhet av barnfamiljer att dom anlitar denna tjänst och efter jobbet kommer och söker sina färdigt ihop plockade matkassar och det verkar öka hela tiden sa hon.Tänk hur mycket tid dom sparar och behöver inte med några trötta och hungriga barn  rusa runt i affären efter en lång arbetsdag.

Skulle jag ha barnen små nu och jobba iland så skulle jag helt lämna mathandlande och anlita denna tjänst på heltid ...oj oj vad man skulle spara sina nerver. Kommer ihåg många gånger då man skulle väg med två skrikande , trötta , hungriga kidz och snabbt försöka göra mat köpet ....själv var man trött och irriterad efter en lång arbetsdag och där rusa man sen mellan hyllorna i turbo fart för att få det snabbt undan och då man kom hem skulle det sen ännu börja lagas mat  med den påföljden att då man hade rusat på där i affären så hade man glömt hälften vad som skulle köpas med  hem.



Det ända som jag tror  att om jag nu kommer börja använda denna tjänst  då jag har benet sjukt så tror jag att jag efter det inte mera vill själv och handla fast jag blivit frisk...kommer bli så bortskämd och bekväm. Men vem har sagt att jag måste sluta med denna tjänst då jag blir frisk...ingen ...nej vem vet kanske jag börjar gilla det så mycket att jag på heltid fortsätter med det då det inte är min stor passion och rusa runt i dom mega stora marketarna och göra matuppköp.

Det är en hel del som skall plockas i korgen då vi är en familj på 4 och sen brukar jag  försöka planera för hela veckan så det tar nog en hel del tid att rusa på där i affären och göra matuppköp för en vecka.

Jag brukar passa på då jag är ledig att jag far på tisdag morgonen och köper hela veckans mat  så slipper jag ju den värsta rusningen som ofta blir mot veckoslutet och kvällstid.

Jag återkommer med ett inlägg sen om det blir aktuellt att prova på detta...just nu skulle det kännas toppen och inte skulle det vara så tokigt om en kock  tog hand om innehållet i kassarna och man sku få sätta sig ner till färdig dukat bord och äta en massa goda maträtter. Nu då jag sköter den avdelningen så tycker jag att det blir samma mat hela tiden.

Finns det någon med erfarenhet av denna tjänst att ha matkassarna färdigt packade.....berätta gärna.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar