söndag 28 april 2019

Vill sitta på en brygga

Nu måste jag nog erkänna att fast jag inte alls har desto större längtan till stugliv just nu så visst skulle jag nog hellre sitta med mitt styva knä på en brygga/terrass vid havet än att sitta på soffan eller vår balkong då vädret har varit så här.

Nog är det så då man vuxit upp med havet  nära och alltid varit sen barnsben ute på sjön så nog dras man alltid till sjöluft och hav. Nu då jag inte kunnat vara på jobb och  inte haft möjlighet att njuta av den fina skärgården så har nog längtan varit stor att få sitta vid vattnet och höra vågorna klucka och  se en vacker solnedgång.

Brukar vara så fint då jag är på jobb och få njuta av alla magiska sol ned och uppgångar och på lediga tiden brukar jag sommartid passa på att vara ute på deck och njuta av havsluften.....men nu är det bara att försöka göra det bästa av att vara instängd. Som Mikko senast idag sa...." där ser man hur det är att vara sjukledig...inte är det så roligt då man inte kan göra något".

Ni skall vara glada ni som får skall på jobb i morgon fast det kanske känns hur trögt som helst då det är måndag morgon men ni kan i alla fall fara på jobb...det kan tyvärr inte jag ...mitt arbetspass skulle börja i morron men vete fan hur jag skall klara att sitta en månad hemma ännu och kanske längre om det blir operation. Börjar redan efter två veckor kännas som väggarna börjar ramla över mig.

Sen är det så trist då jag inte alls vet hur det blir framöver och om vi verkligen vågar planera in något på semestern i augusti.... igår råkade jag helt av en slump över en artikel som en person som reser mycket hade skrivit...mycket härliga tips och ideer på sådana platser som jag aldrig ens hade tänkt mig semestra på  och ni kan ju gissa att  jag blev helt eld och lågor.

Om det visar sig att vi kommer att kunna resa på semestern så då kommer jag börja klicka detta äventyr åt oss så fort jag fått grönt ljus av farbror doktorn och om ljuset blir rött så kommer  jag absolut ta med familjen på just denna resa om det sen blir i ett senare skede. Oj vad jag vill att vi skulle kunna åka ..har redan nästan bokat detta äventyr åt oss men det går inte förrän jag vet som sagt hur det blir med mitt knä.

Jag kommer inte skriva desto mera vad för resa det handlar om ...för Mikko läser min blogg och det är en överraskning vart vi skall åka. Vet att dom kommer gilla det lika mycket som jag och dom har alltid litat till 100% då jag fixar överrasknings resor.

 Men sen när det är helt säkert att vi i något skede kan göra denna resa så blir det nog en massa fina foton och tips och ideer här på bloggen.

Tur att jag/vi har resor som hobby så har jag tidsfördriv nu då jag för det mesta bara måste sitta och denna  resa som jag nu vill att vi skall göra så  kräver ganska mycket planering och det är ju min stora passion att söka , jämföra  priser ,googla osv inför en resa. En del resor lägger jag verkligen mycket tid på och en del är så där att  typ 
" pangpris ..dit åker vi" .

På torsdag skall jag första gången i mitt liv på magnetröntgen och efter det vet jag om jag kan kan börja planera semester  resa  eller få lång sjukledighet.

Det är just detta som är nackdel att ha stuga då det också finns så mycket annat roligt att göra och se sommartid....man är ganska så bunden av en stuga och sommaren är så otroligt kort .....tiden räcker inte till för allt roligt man vill göra under denna korta sommarsäsong.

Det var som en bloggare skrev att då man vet att sommaren är så otroligt kort så börjar det redan på våren denna pess/stress då man  vill hinna med så otroligt  mycket på en kort tid för att sen igen i höst sitta inne den långa mörka tiden och  längta till följande sommar.

Just så är det.





Denna brygga fotade jag i fjol då vi firade midsommaren på Spa Päiväkumpu 
i KarisLojo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar