tisdag 30 april 2019

Ett annat sätt att fira valborg

Då jag klinkar runt med mina kryckor så hade vi inte desto större planer inför firande av valborgs kvällen .....men det blev en så super rolig kväll ...kvällen gick i teaterns tecken.





Vi har flera bekanta som jobbar på Åbo svenska teater och en av dom har sin pojke på Jaromirs klass. Så när hon kom och sökte sin pojke från vårt häromdagen så blev det prat om teater och föreställningen  Främlingen. Hon sa att hon varmt kan rekomendera den för att den är så super rolig.


Vi var inte sena och nappa på förslaget så plötsligt hade vi bokat biljetter till en teaterkväll. Michelle ville bli hemma , hon börjar vara i den ålder att hon trivs för sig själv och vill ha lite sin egen tid ibland. Vet ju själv hur skönt det kan vara ibland då allt är helt tyst och man är helt ensam...bara får rå om sig själv.





På dagen hade jag tid till fysioterapeuten och fick en hel del bra råd som jag nu skall följa denna vecka för att sen träffa henne nästa vecka efter min magnetröntgen för att se hur nästa steg blir att få ordning på mitt knä...hoppas så innerligt att jag klarar mig utan operation.

Nån kanske undrar hur min pappa har det och han sköter nog om att våra nerver hålls på hel spänn ...igår hade han nämligen igen tagit bussen till centrum och därifrån tagit taxi och sen åkt runt halva Åbo för att söka en affär där dom säljer båtmotorer men han visst ju inte varken namnet eller adressen till affären han skulle till och vete se fan vad denna taxiresa har kostat och hur många timmar dom sökt denna affär.

Så var det då igen och ringa till ledande vårdaren för detta området och berätta om hans äventyr....och där verkar det ju allt gå i så slow motion så får se om vi någonsin kommer få in han på nåt boende.

Men jag lät inte min pappas äventyr förstöra min valborgskväll utan for med glatt humör på teater och kan inte annat säga att den var super bra denna pjäs  "Främling. Tänk sådana som sitter och skriver manus till filmer och teatrar...super duktiga är dom. Pus dessa skådespelaren ...vilket krävande jobb dom har ...men shit så duktiga skådisar det var ikväll. Verkligen tummen upp för alla medverkande och Åbo svenska teaters team. Salen var fullsatt och stämningen på topp ...det var sista föreställning av denna pjäs.



Mikko hade bokat överraskning åt oss i samband då han löste ut biljetten....det blev kaffe, läsk och smaskiga tårtbitar under pausen...nam!!














 En så otroligt lyckad kväll....skrattat så magmusklerna är sjuka




Då vi kom hem blev det lite snabbis kvällsbit med
kokta knackisar & cola och sen lite slöhäng på soffan .

Som jag skrev om i ett tidigare inlägg att om vi inte hinner få påsk gräs så får vi istället  gräs till Valborg och så blev det....sen pyntade jag gräsen med mini serpentiner...hur mysigt som helst.




                              


Glada vappen åt er alla....i morron är en ny dag. Hoppas ni alla hade  just så rolig  som ni ville ha...vår kväll var mycket bättre än väntat....vi hade så roligt tillsammans.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar