onsdag 24 april 2019

Mot sin vilja

När jag nu har haft tid och nu pratar jag verkligen om tid att sitta och låta tankarna flyga så visst funderar man på mycket . Inte bara det som berör mig utan många många andra.....som mot sin vilja måste stoppa/ stanna upp.

Då tänker jag på många som blir arbertslösa och mot sin vilja måste sluta jobba och stanna upp och börja om från början. Många som  haft ett jobb dom trivts med , bra inkomst, trevliga arbetskamrater och plötsligt står dom där utan allt.

Likaså sådana som blivit allvarligt sjuka som inte mera kan vara  i arbetslivet utan måste vänja sig vid ett helt annat liv ...mot sin vilja stanna upp och veta att nu är det att börja om från noll.

Plus mycket annat tråkigt som hänt i mångas liv.

När jag nu suttit hemma här på dagarna mot min vilja så är jag jätte glad att jag har en familj som kommer hem till mig varje dag och jag får någon att rå om och prata med.

Tänker också på sådana som kanske inte har så mycket liv utanför sin arbetsplats utan för många är  arbetskompisarna dom ända vännerna ....tänk för dom att plötsligt måste bli hemma pga sjukdom eller att bli arbetslös  och inte ha en ända som dom kan dela  sin sorg med. Kan bara tänka mig deras känsla , ensamhet och tomhet då ingen finns vid deras sida.

Har  själv en sådan känsla nu att jag måste mot min vilja gå igenom detta ...ni som känner mig vet hur mycket jag brinner för att jobba....har alltid haft en stor passion för jobb , sjukledigt har inte funnits i mitt ordarkiv. Men som sagt nu är jag illa tvungen att suga på detta ord och tur att jag i alla fall har mitt stöd av familjen och att dom i alla fall är jätte glad av min närhet.



Många kanske tycker det låter lite konstigt att fan njut nu då du kan vara hemma .....men jag är inte den som njuter av att sitta hemma sjuk .... utan jag njuter då jag kan jobba . Kommer det en dag som jag får titulera mig som pensionär ...då lovar jag nog att jag skall njuta av min lediga tid.

Jaromir frågade idag....."kanske mamma du skulle villa bli hemma hela tiden och börja jobba iland"...ja vad svarar man åt det. Visst skulle det vara roligt att kunna komma hem till familjen varje kväll för nog är det så två olika världar att jobba iland och jobba på sjön.




Sen tycker jag det är så roligt med att jobba och gasa på då jag har mina små belöningar åt mig och familjen då jag jobbat hårt...som tex hotell nätter ,resor och dyligt.

Men allt detta är egentligen en liten bagatell mot vad många många andra går igenom .Jag kommer att kunna jobba igen , jag har ett jobb att gå tillbaka till. Jag tänker på  dom som inte har något dera. 

Råkade idag faktiskt läsa  en artikel  i Iltasanomat om Michael Schumacher som 2013 var med om den ödesdigra skidolyckan och  aldrig mera kommer att kunna leva ett normalt liv.

Jag får vara lycklig lottad att jag bara stötte mitt  knä och i dessa tider så får man nog sådan hjälp att jag kommer nog tillbaka  hoppande och skuttande full av ny energi.

Nu måste jag försöka tänka att det var väl någon meningen med allt detta och jag behövde någon som ruskade om mig riktigt ordentligt för att jag skall förstå att nu måste jag sätta mig ner , tänka på mig själv ,min hälsa osv för nu kan jag inte så mycket annat göra.




Försöker göra det bästa av mina dagar och idag satt jag och njöt på balkongen av   tomat/mozarella/ basilika och kunde nästa höra hur bladen sprack  ut på buskar och träd....det bara knakar i naturen just nu av allt som vaknar upp.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar