lördag 13 april 2019

Skidolycka...då skidor byttes till kryckor

Min pappa brukar alltid säga att man skall ta livet som ett äventyr och äventyr blev det verkligen idag....det som INTE skulle få hända så hände.

Vi har haft en super dag i backen ....vi for alla dit utom Michelle för hon gillar inte åka slalom och hon bestämde att hon vill mysa i stugan.



Angelica och Robin hade som sagt egen skidutrustning och vi andra hyrde....började så där sakta i barnbacken och vi bestämde att Jaromir får vara där hela dagen för dom andra backarna var rätt så höga och han får nog öva ännu lite mera.

Skule jag vetat det så skulle jag inte behövt köpa liftkort åt honom för i den sk blåa backen (lätta backen ) behövdes inget lift kort.....så hans kort for lite sådär förbi näsan. Så det lönas ju alltid kolla om man tycker att man vill öva i den lätta backen och kanske inte behöver åka i dom höga backarna då klarar man sig utan liftkort.

Vi andra hade liftkort och åkte också i dom röda backarna...svarta backarna var inget för oss. Det var faktiskt första gången jag provade att åka i en lift där du sitter och den på hög höjd tar dig upp till toppen ...först lite spännande men sen blev man van.



Tyckte också om dom röda backarna ...fast där var några ställen som var lite brantare men nog kom vi ner.....ner brukar man ju alltid komma......men mitt sista åk upp innan vi skulle avsluta dagen så sket ju sig.

Det var en så onödig olycka ....skulle ha förstått om jag skulle flygit omkull i backen då jag hade fart och kom ner men jag och Mikko flög ju omkull  då krokhissen knöck till så förbannat då vi for skulle upp ..helt i starten... och det kändes som inte skidorna på något vis for framåt och där låg då jag och min kära man ..huller ombuller. Med den påföljden att jag kände direkt att nu fan for det åt helvete innan ens vår resa upp till toppen hade börjat

Kände hur mitt knä vreds i en så otrolig vinkel pga att mina skidor inte lossnade och de drog mitt högra knä med sådan fart åtsidan. Mikko som annars har sina knän i dåligt skick klarade sig oskadd....men min kväll slutade med att åka ambulans till Jämsäs akutmottagning. Sen blev det taxi tillbaka till stugan och då vi kommer hem till Åbo blir det TYKS där dom skall kolla hur allvarligt det är.

Så min resa blev så att skidorna byttes till kryckor ...det som inte skulle få hända så hände ...jag får hoppa runt på kryckor för jag kan inte gå. Men inte skall ni tro att detta är slut på min och vår familjs slalomkarriär....nej det är bara säsongen som är slut och i höst startar vi på nytt.

Skojade med Mikko att nu är det bara att fara till pappa och låna hans rullstol och så far vi till sportbutiken XXL  med benet i paket och köper slalom utrustning som dom säljer bort för denna säsong . Tror nog slalomutrustningen får vänta tills jag får knä i skick.







Men annars är vi super nöjda med dagen och tur i otur så hände detta just innan vi avslutade dagen.













Vi hade så roligt i backen och Jaromir har blivit jätte duktig ...sen tog vi en paus och  grillade korv och Marshmallows som vi satt och mumsade...vi hann prova olika backar på Pohjois Himos som nu i april ännu är öppen....till påsken har dom också Länsi Himos öppen.





Jätte fina backar och nästa år vill vi prova dom backarna i Länsi Himos för dom lär vara ännu bättre. Jag gillar verkligen Himos fast denna dag slutade lite dåligt. Men tur så har vi  sovrummet nere i i stugan ...så behöver jag inte kämpa upp för några trappor..alla kidz sover på övre våningen. Skall bli intressant då vi skall hem med buss i morron ...men bara jag kommer in i bussen så går det nog bra sen och från busstationen i Åbo tar vi taxi.

Tycker ju om att resa och se nya platser men inte hade jag nog riktigt planera att se akutmottagningen i Jämsä på denna minisemester....men allt kan ju hända.





Avslutade kvällen i stugan med en prinsesstårta ...Angelicas försenade födlare och min förtidiga födlare..hade ju tänkt njuta av bastu och eld i öppna spisen i kväll men det blev att fördriva kvällen  i sängen med ett så otroligt sjukt knä.





Nu få vi hoppas det är en skada som läker sig på ett enkelt sätt och att dom inte behöver operera...men det vet jag mera om på måndag.

Förra gången då min flicka var i Helsingfors och åkte slalom var hon  en skidolycka...nu var det min tur här i Himos.







































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar