fredag 24 maj 2019

Funikularen i Åbo

Idag har den efterlängtade Funicularen blivit klar här i Åbo i Kakolabacken. Det som förr varit Kakola fängelse håller nu på att bli ett jätte fint bostadsområdet. Ni som inte varit upp där och sett ta er en provtur med funicularen och se er omkring.




Allt är ännu lite på hälft där uppe för dom håller ju på att bygga nya bostadshus och sen har dom ännu kvar att fixa på sk före detta fängelset.

Mikko skulle gärna flytta upp hit till Kakolabacken.....där kommer nog bli så otroligt fint bara det blir färdigt...jag skulle själv hellre bo nere närmare ån.

Sen då kidzen flyttar hemifrån så får vi se  vart vi flyttar  med Mikko för vi behöver inte sen mera  så här stor lägenhet som vi har nu ( 4 rum+kök) utan vi klarar oss med en mindre 2:a då vi ändå kommer att resa så mycket och inte vara mycket hemma.



Harmar ännu  att jag aldrig for på fängelserundturen innan dom började renovera det till bostäder. Mikko och Angelica var och dom sa att det var nog så otroligt intressant och också läskigt att gå igenom hela fängelset och en massa  långa öde gångar.Dom hade en jätte bra guide som berättade massor med intressanta saker.

Men nu som sagt blir hela Kakolabacken ett nytt bostadsområde i Åbo och därför byggde dom denna funicular så dom som bor där uppe lätt kan ta sig upp/ner och sen hoppa på bussen som tar dom till centrum.



Det var lite kö då vi kom dit på kvällen...folk var ju nyfikna på nya tillskottet här i Åbo och visst skulle ju vi också dit och prova samma dag den starta. Mikko fick mig övertalad att komma med idsg  men kidzen orkade inte komma med.




Så det blev en liten kvällsrunda på tvåman.Börjar vara så roligt  nu då vi börjar få så mycket egen tid . Bara säga här hemma att vi åker ut en sväng och vet att kidzena klarar sig här hemma.





Som sagt ni som bor i Åbo och ni andra som besöker Åbo tar er en gratis tur med den nya Funicularen som ni hittar i Kakolabacken då ni kör mot hamnen 












                Så är vi då på väg ner igen .....verkligen kul att testa denna grej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar