måndag 6 maj 2019

Dammade av min el orgel

 Jag har blivit dåligt att ringa runt till vänner och bekanta ...nuförtiden blir det för det mesta att skicka via whats up , messenger eller vanligt text meddelande.




Här ser ni min elorgel.





Idag efter lång paus så  ringde jag min kompis Anneli och det blev nog bortåt 2 timmars snarvlas i telefonen. Så är det då man inte ringer alltför ofta så finns det massor att prata om då man kommer igång...säkert skulle vi ha kunnat prata 2 timmar till.



Vi snarvlade alla möjliga roliga minne och hade så roligt åt allt vi varit med om då vi spolade tiden tillbaka....bra med barndomsvänner för där finns dom bästa minnena.

                                              Flitigt använda notblad.



Plötsligt sa Anneli att hon börjat ta piano lektioner på äldre dar...hon har alltid varit musikalisk och sjungit mycket men nu ville hon lära sig olika accord från grunden. Så berättade att hon sitter sen hemma och plinkar och övar på sin elorgel.....och jag blev ju eld och lågor. Nedanför ser ni hennes orgel .


Jag har så många järn i elden så jag glömmer ju bort en del av mina hobbyn ibland. Har ju också elorgel i skåpet som fått vara där ett tag ...ibland till julen brukar jag ta fram den och spela julsånger men denna jul var jag på jobb så det blev inte spelas denna jul.

Men det var ju hur bra som helst att det blev tal om att Anneli spelar piano för nu fasen fick jag nytt tidsfördriv då jag nu spenderar så mycket tid hemma under min sjukledighet. 

.Riggade upp min elorgel ikväll och sökte i mitt arkiv och plockade fram en massa notböcker...allt från psalmboken till  gamla skolmusik böcker och så har jag ett häfte med noter till en massa bra låtar.





Tycker ju också  mycket om att sjunga så i morron då resten av familyn farit till skolan/jobb så skall jag ta och värma upp mina piano fingrar och gå igenom arkivet.

Har ibland funderat att det skulle vara roligt att på nytt börja ta piano lektioner för då som jag var yngre och tog piano lektioner så gav jag upp sen då det blev för svårt...då borde mina föräldrar lite mera puschat på så kanske man varit hur duktig som helst idag.

Men inte är det för sent ännu att börja öva för att komma ett steg framåt ....har ju en bra grund. Det är så roligt att spela och nu som sagt då kidzen börjar bli stora och jag börjar få egen tid ....så kan jag ju börja med sådan hobby som jag hade i ungdomen spela piano, åka slalom ( ni har ju läs hur det gick) och  förstås att resa som jag gjort hela livet...lite mindre då barnen va små....men nu kan jag börja gasa på igen som förr.



Från detta blad lärde jag mig accorden i ungdomen.

Vi skrattade med Anneli då vi kom ihåg ibungdomen  då hon ofta kom till mig och vi hade hemma på den tiden en orgel med sk två rader...det var pop med sådan då och har säkert funnits i många hem. Minns ännu då mina föräldrar bestämde att dom skulle köpa en sådan men med den motiveringen att jag skulle ta piano lektioner,

Alltid då Anneli kom till vårt så ville jag alltid lära henne någon ny låt och det slutade med att hon till slut kunde spela " House of the Rising sun"...yess!!

Skulle fast direkt kunna sätta mig ner och spela fast hela natten men måste tänka på min familj och grannarna så gänget får sova.

Men kanske jag skulle packa med mig orgeln  nu då jag är så pigg och fara och spela utanför Kuppis Citymarket för dom lär ju ha den affären öppen dygnet runt nuförtiden och ta en liten burk med och se om det blir någo klirr i kassan .

Vad tror du om det Anneli ....kommer du med så far vi sen då det blir  ljuvliga ljumma sommar nätter och spela ..... via tar  våra elorglar med och roar dom som orkar fara och handla mitt i natten.

Fick lov av Anneli att skriva om henne och publicera foto/Tack för det kompis!!

Här är Anneli (mitten)  med sina kidz som också är jätte musikaliska. Hennes pojke studerar inom musik. Sen spelar hennes man gitarr.

 Dom har med några andra vänner ett band ( som hobby) där dom ibland uppträder på olika fester. Så om ni behöver ett bra band till nån fest så bara kontakta dom via Facebook  så lovar jag att ni får stämningen upp med detta gäng som kallar sig Tupa´s Secret . Spelar massor med bra covers.



Vem vet då jag övat tillräckligt om dom kanske har plats för mig med i deras band...ny hobby så här på äldre dar.

Oj oj vad mina föräldrar och deras gäster ha fått stå ut då jag var barn...så fort jag visste att vi skulle få främmande så hade jag kvällens program ordnat  ....skulle alltid ha show  och uppträda för gästerna.

Jag älskade att uppträda. Ibland så ringde jag  en kompis och då uppträdde vi som Armi&Danny med en massa låtar, ibland var vi Baccara , Abba m.m. Bandade in en massa låtar som jag sjöng på någon c -kassett , var med i nästan alla skolans teater pjäser, var med min mamma och sjöng julsånger på några julfester , sjöng i  skolkören....musik och dans har nog en speciell plats i mitt hjärta.

Så det finns nog en liten artist gömd i mig någonstans där djupt , djupt inne...vem vet i framtiden om jag kommer att bo på något åldringshem då kommer jag nog vara den stora festfixaren /artisten där och ingen fan kommer att ha tråkigt.


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar