tisdag 21 maj 2019

Nu längtar jag UT

 Nu syns det nog att vi har den bästa tiden ...Facebook fylls av så otroligt fina bilder,  alla världens färger av blommor som blommor , så otroligt fin grönska överallt , folk som sitter på uteterasser , bergsklackar ,  gör skogspromenader , stugor i flitig användning osv listan kan bli hur lång som helst.

För vi som bor i ett land där det största delen av året är mörkt , ruggigt , svalt och månader med minusgrader och snö  så vill njuta till max nu då temperaturen börjar visa över +20.

Nu ser man att människorna verkligen vaknat....synd bara att denna sommar är så kort och man vill ju få ut så mycket av den här tiden så det kan bli en liten stress när man vill göra massor på en begränsad tid 




Om  jag skulle fått välja när jag blir sjuk så skulle jag absolut haft detta knä sjukt på vintern än nu då vädret är som bäst. Lovar att  det börjar nog kännas rätt så trist att bara sitta inne och inte kunna göra något. 

Där ser man hur glad man skall vara att få vara frisk ...oj om jag kunde  hoppa i bilen och bara köra tex till en strand då vädret är +26 eller att hoppa i en båt och åka runt i skärgården.Men nej!!

Som tur så har vi  blommande äppelträd riktigt här som vi bor så jag kunde traska dit igår sakta men säkert för att få några fina sommarbilder. Men idag var mitt knä så otroligt sjukt och svullet som betyder att jag suttit inne hela dagen.

Det är just detta jag vill få fram då sommaren är så kort här i Finland så kommer den och susa förbi min näsa på detta vis då jag mestadels sitter inne. Visst brukar vi åka ut någon kväll så att jag lite få se mig omkring och njuta av allt fint så här sommartid ....men jag kan inte vara igång med mitt ben så länge för då sväller det upp och blir så sjukt.Så lättast kommer jag undan då jag sitter på soffan och låter knä få vila.

Det är mycket jag kommer att missa nu denna sommar men nu skall jag inte deppa ihop för det ...det kommer en ny sommar i nästa år och nu gör jag det bästa av denna sommar.

Då allt är begränsat vad jag  kan göra denna sommar  så njuter jag  av helt små saker som tex att gå ut och fota ett blommande äppelträd , njuter av att kroppen verkligen har fått vila upp sig ordentligt , njuter av att kunna vara hemma då kidzen börjar sitt sommarlov m.m.

En sak som jag verkligen kommer att sakna denna sommar  det är att simma ....tycker så otroligt om att simma. Men det klarar inte benet av denna sommar.

Men jag deppar inte...reseglad som jag är och som jag berättat så hade jag bokat resa före olyckan hände så då det börjar mörkna och bli svalt här så  flyr jag dit som det är varmt, soligt och palmerna svajar och där skall jag simma kan jag lova. Jag firar min sommar lite senare.

Det som jag hoppas nu är att mitt knä verkligen blir friskt till dess. Men med jävlar anamma så skall jag nog fixa det.





Just visades väderprognosen  och i  morron  lovas det  varm ...+26 grader ...då jag inte har möjlighet att åka till nån strand så får jag väl försöka fördriva tiden här hemma på balkongen ( där det säker är dubbelt varmare)  med en bra bok och glass.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar