torsdag 9 maj 2019

Fulltankad med resefakta

Då jag nu pga mitt knä inte kan resa desto längre än i hemknutarna ( hotellnätter) men ändå vill än sväng ut i Europa då kan man göra som jag gjorde idag.



Jag for på Sirkkala skolans Resemässa här i Åbo och hann på ca 1 1/2 timme 
" besöka" en massa länder. Tack till min pojke som gav mig inbjudan till detta evenemang nu är jag fulltankad med resefakta.




En hel hög med duktiga femte klassister hade ordnat en super fin resemässa....jösses jag blev ju riktigt rörd hur mycket jobb dom lagt på detta. Alltså helt otroligt  lyckat tema ...precis en grej som passade mig som handen i handsken. Jaromir och Nils presenterade Schweiz.



Jag har faktiskt aldrig i mitt liv varit på någon sk riktig resemässa som det  ordnas i Helsingfors och säkert här och där runt om i världen. Många kanske undrar varifrån  jag får mina ideer till våra resor så är det nog så att jag hittar det mesta på nätet , resesidor och resebloggar  och då vi alla i familjen tycker om att resa så brukar vi ju också sitta och diskutera vad vi skulle ha lust att se och vart vi skulle villa åka . Så man kommer nog långt med att surffa på nätet.







Sen tycker jag som sagt själv om att söka och planera och bygga ihop våra resor så därför har jag väl inte desto mera tänkt på resemässor då jag har full upp i min egen
" Lissus resebyrå". Nu då jag har tid då jag är sjukledig så håller jag på att söka åt en bekant billig flybiljett till New York plus att jag smider på vår semester resa så jag har den klar sen då jag får grönt ljus att kunna resa/flyga.





Jag tror själva stämningen skulle vara super rolig på någon sk större resemässa , tror verkligen jag skulle trivas där. Jag skulle gärna vara med som representant för något resebolag ...skulle helst  vara med och berätta om tex resor till Usa eller kryssningar med RCCL i Karibien. Vink vink om ni vet nån som behöver hjälp till nästa års resemässa i Helsingfors så får dom gärna kontakta mig.Åker gärna med dit och berättar ...ni som känner mig vet ju att jag i alla fall  tycker om att prata  och erfarenhet av resor har jag också.





Som ni kan se så fanns det smakprov vid en del bord av just det landets specialitet som eleverna presenterade.



Det var så roligt idag att gå runt ( hoppa med kryckor)  i klassrummen och se en massa fina land som eleverna presenterade....allt från Tyskland ner till Frankrike via Polen och en massa andra länder.






En massa fina skyltar, anteckningar , fakta lappar man fick ta med , en del hade så att man fick lyssna på landets national sång och på datorerna hade dom en massa fina bildspel som man kunde se på och sist men inte minst så var dom ju jätte duktiga på att berätta om landet dom presenterade. Ställde vid varje bord några små frågar och mycket snabbt hade dom svar åt mig.









Ett stort tack till alla 5:or  för en fantastisk rese mässa som tog mig runt till en massa fina ställen i Europa ...så här kan man också få sitt resebehov mättat.




Det var en rolig dag och som jag sagt att det behöver inte vara så stora grejer som gör livet roligt och värt att leva.

Finns det någon som varit på resemässa någonstans? Berätta gärna om det är värt ett besök.

































  




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar