fredag 3 maj 2019

Inbjudan till resemässa

Jag lovade idag skriva om min inbjudan till resemässan som kommer att hållas i Åbo Sirkkala skola  nästa vecka och inbjudan kom av min egen pojke.



Det värmer i hjärta på en resegalen morsa som fick ett så otroligt charmigt inbjudningskort till klass 5´s  resemässa.



Eleverna och läraren har planerat detta och eleverna  jobbar i par så Jaromir och hans kompis Nils kommer att berätta om landet Schweiz skall bli intressant och höra vilka länder som kommer bli presenterande under denna resemässa.



Detta evenemang håller på från 10-13 och jag skall försöka ta mig dit på något vis. Har ju lite svårt att ta mig från plats A till plats B men får väl ta mig fram sakta men säkert och åka dit  med buss.





Vem vet vad jag kommer hem med för rese tips då femmorna har berättat om en massa intressanta länder/ställen runtom i världen.

Annat var det förr då jag själv gick i skolan då var det inte och ordna några resemässor nej då skulle man alla i tur och ordning upp framför klassen där Finlands karta hängde och så skulle man ta den långa pekpinnen av trä och visa var sjöar, älvar och städer fanns som läraren/lärarinnan ropade upp.



Där gick man som sagt upp sen i tur och ordning och var så nervös att man tänkte skita på sig ifall man skulle visa fel. Tror säker många har minnen från  dessa tider och sen då timmen var slut skulle kartan rullas ihop och föras på sin plats och träställningen där hela kartan hänge skulle man ställa i nån knut.

Nu gör dom en massa uppgifter via data plus att alla på Jaromirs klass har en egen Ipad där dom har gjort en massa fina grejer på den. Så går tiden framåt och bra är det att dom lär sig då dom är unga för allt blir bara mera och mera moderniserat och då har dom en bra grund att stå på.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar