torsdag 23 maj 2019

Solterass och terasser i allmänhet

Kroppen mår bra att få vila men knoppen börjar nog säga att " nu räcker det" !! Finns ju hur mycket roligt jag skulle kunna fixa och trixa här hemma då jag är ledig men då jag inte kan böja på mitt ben så gör man nog inte så mycket.



Tidsfördriv... satt ute med Jaromir och spelade sänka fartyg. Då jag var ung så spelade jag alltid det på rutigt papper.


Tur att det också  finns bra böcker och detta otroliga nätverk som är som ett spindelnät aldrig tar slut. Har hittat en massa nya bloggar som jag läser flitigt och sen sitter och drömmer då man ser en massa fint.Tv börjar jag verkligen bli trött på , visas en massa jävla repriser dagarna i ända..stön!




Sen är det ju roligt att laga mat ... familyn uppskattar det verkligen att dom får god mat på bordet varje dag efter jobbet/skolan.

Sen har jag alltid tyckt om att tvätta byke och vika in rendoftande kläder fint i skåpet så det hör ju också till mitt dagliga program...två kidz som byter kläder hela tiden så lovar jag nog att det blir smutstvätt.

Igår var det nog en sådan super fin dag och på balkongen kunde man nog inte sitta för det blev för varmt och då vi bor på nedersta plan så brukar vi ibland lyfta över stolarna på gräsmattanför att få lite mera utrymme och lite den där radhuskänslan.




Brukar alltid och då menar jag faktiskt ALLTID så här före sommaren få en sådan längtan att bo i radhus med en stor terass , nuförtiden bygger dom så otroligt snygga moderna radhus där man inte har gräsmatta utan fina stora terasser.

Eller så skulle jag kunna tänka mig en citylägenhet med stor balkong ner mot Aura å.

Oj va jag vill ha en stor terass och just då som vi satt och diskutera terass med Mikko så ringer vår fd granne och hör hur vi mår. Dom flyttade just bort härifrån till eget hus och då berättade han åt Mikko att han skall bygga en stor terass på bakgården....30m2.....att det nu råkade då jag satt och drömde om min stora, fina terass.

Men alltid skall Mikko förstöra mina drömmar....han sitter där och småler och förklarar som typ " sommarn är så kort här i Finland så inte behöver vi någon stor terass...detär så kort tid som den är i användning" ...det är alltid hans svar då jag sitter och drömmer.

Jag vet själv att denna sk högsäsong är så kort här i Finland att visst skulle jag ju hellre ha denna fina terass eller en stor balkong utomlands där solen visar sig året om...men det är inte möjligt ännu.

Sen är det nog konstigt att så fort vädret blir så här super fint så visst längtar jag också ibland efter en stuga på en bergsklack med en stor terass där jag kan sitta och läsa böcker och lyssna till vågorna ( en plats att koppla av och inget arbetsläger). Tror nog  då man är uppväxt med havet omkring sig så sitter det nog i att man gärna vill ha vatten omkring sig.

Att jobba på sjön är nog ett plus, man har den super fina skärgården runtomkring sig och  ni kan säkert gissa att jag saknar dom vackra vyerna som jag ser den veckan jag jobbar . Nu då jag inte får/kan jobba så är min utsikt varje dag en stor lönn ...som tur har vi en liten syrenbuske brevid balkongen som jag kan njuta av... den goda doften och dom vackra blommorna.


Som ni säkert märker på texten i detta inlägg så sitter jag  mycket och ser på en massa fina boenden nu då jag är sjukledig och därför är jag helt inmatad med en massa fina hem/stugor i mitt hjärnkontor. Man blir nog lite påverkad av att dag ut och dag in sitta och se på dessa fina bilder.

Så om det finns någon som tycker att terassen står onödigt tom så är det bara att ge en vink åt mig så kan jag nog komma dit och fördriva tiden och slita på era utemöblemang och solstolar.

Tänk att dom inte har byggt runtomkring här i Åbo sk solterasser med solstolar nära vattnet dit folk kan åka  om man är lika terass tokig  som jag för att lägga sig ner i en stol och njuta av dagen där. Sen är ju frågan om man  skulle rymmas dit...då alla säkert skulle vara där.






Tror att jag nästa gång då det blir värme bölja tar min solstol och lägger mig här brevid dekorations poolen vid Skanssi shopping mall...undrar hur länge man skulle få ligga där innan poliskåren skulle komma och köra bort mig och tro att jag fått ordentlig solsting.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar