lördag 11 maj 2019

Morsdagfesten börjar

Ny dag och nya äventyr....äntligen får jag komma ut och lufta på mig ordentligt efter olyckan. På måndag har det tänk redan gått en månad sen vi var på utfärd till Himos och jag föll så illa i hissliften att jag nu hoppat på kryckor.




Men fast mitt knä inte fungerar som det skall så betyder det inte att jag måste dra täcket över huvudet , ligga i sängen och gråta och tycka att livet och äventyren slutar här.


Nej då resor hör till vår vardag och jag hade före olyckan planerat att jag vill sova på hotell och njuta på Spa till morsdagen så tänker jag också uppfylla min dröm.

Spa kommer jag inte kunna njuta av men att få krypa ner i en skön hotell säng men rena , krispiga lakan kommer vara så skönt och ikväll få sätta sig ner vid dukat bord och beställa någott gott att äta. Det skall bli så roligt.

Tänkte att det skulle vara fullbokat och prisen upptrissade till morsdagen för jag vågade inte boka så tidigt detta hotell  i och med att jag måste lite se hur mitt knä kände sig. Men hittade ett ledigt rum till det stället var jag ville fira min morsdag och i nästa inlägg får ni veta var vi firar MIN dag.




Men klarar mig nog bra att hoppa omkring med kryckor och nu värker det ju inte mera.Lite obehagligt känns det i mellan åt då det inte går ordentligt att böja det ...men tränar varje dag och knä  vinkeln har redan blivit mycket bättre.

Vänta bara med humor , positiv inställning ,finska sisu och energi så är nog Lissu soon back med att erövra Momondo ,Booking och hela världen och för olyckan hade jag tryckt in några resor redan i kalendern till hösten plus att jag vill på vårt familje äventyr på semestern .....så det är nog bara för mig och bli frisk.


Sen med mitt resevana family team så är det inga problem att äventyra och resa  nu också fast mitt knä är sjukt.Kidzena är resvana ,tycker om att packa sina egna saker , hjälper då jag behöver något osv....inga problem kan jag lova.

Nu som sagt behöver vi inte så stor packning då vi bara skall vara en natt...annars brukar jag nog sköta packande av kläder m.m då vi åker på våra längre resor.

Så ni alla som kanske är i samna situation som mig och inte behöver vara sängliggande...samla ihop familjen och åk fast en natt och bo på hotell i närknutarna var ni bor.....lovar att det gör så gott. 

För visst blir det en stor omställning i familjen då en blir sjuk och varje dag måste ha sin kryckor eller något annat redskap...som betyder att också rutinerna i hemmet ser annorlunda ut och att en får ta det större ansvaret...som i vårt fall är det mycket vardags rutiner nu som är på Mikkos axlar...i vanliga fall delar vi på hemsysslorna.

 Men som sagt  vi har nog så mycket humor i vår familj som räcker och blir över så vi skrattar oss igenom denna fas som vi nu går igenom...onödigt att gråta över små saker....det finns dom som har det mycket värre.

Låt morsdagsfirande  börja .


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar