fredag 17 maj 2019

Mycket ESC och en massa favorit foton

Man brukar till julen prata om " dan före dan"....men jag kan nog också använda detta ordspråk nu.....för  idag är det  " dan före dan"...men som sagt nu handlar det inte om julen utan EUROVISION!!!







Detta var år 2013 då Krista sjöng bidraget Marry me






I morron är den dagen som vi stora ESC fans väntat så otroligt på och fast jag  måste använda kryckor så har det gått bra att dekorera , har  nästan allt färdig  inför morgondagen. Jaromir var med och hjälpte mig  , han tycker det är så roligt då jag ställer igång denna fest.


Här firar jag eurovisionen i Kalifornien ( tror det var 2016)

Nu är det då klart vilka bidrag/länder som är med i finalen och tyvärr är det många av mina favoriter som måste lämna  tävlingen för tidigt ( enligt min smak).




Här var jag och såg eurovisionen live i Norge...tack Outi för att vi fick övernatta hos er.

Då jag såg eurovisonen i Helsinfors 2007 så var jag höggravid ( 7:e månaden )  men inte ens en graviditet kunde stoppa mig. Älskar man eurovision så älskar man. Synd att jag inte hittade något foto av den kvällen . Minns att jag hade ett par jeans hängselbyxor och inte fick knapparna fast på sidan.


Igår var det två av mina storfavoriter som inte gick vidare och det var Moldavien och Kroatien...synd. Men Norge kom ju vidare och den kommer nog att ta plats i min top 5 lista.



Sverige är ju med i final och är en av dom förhandstippade att vinna hela ESC , nej nu får ni Sverige ge något annat land en chans...skulle som sagt hellre åka till Island nästa år på eurovision än Sverige.

Men om jag är ärlig så var Sveriges framträdande igår super bra. Man blir så glad av den låten , sångare är ju så full av utstrålning och scenshowen var fin och jag tror verkligen att Sverige kan vinna i morron . Men där är ändå något som inte mina öron tycker om och jag tror knappast den får plats på min top5 lista.

Sen en låt som jag kanske inte direkt vill ha som vinnare men som har en av  den bästa scen showen i år  ( enligt mig)  ....det är Ryssland. Låter är nog helt bra och han har  verkligen en super bra röst ....kommer och vara farlig i morron. Dom vill verkligen vinna.

 Synd som sagt att Finland inte är med då alla andra Scandinaviska länder är...men det går inte alltid som i Strömsö.

Idag plockar jag in favoriter i repriser som betyder bilder från olika år då jag firat Eurovison....dom här är från 2012 och framåt....jag har ju som sagt följt med Eurorovision sen år 1974 men på den tiden var det väl inte så aktuellt att dokumentera eurovisions kvällen med bilder som det är nu.


 Här firar jag ombord på Viking Grace i min hytt , hade arbetsvecka då.


Men förr var det för mig viktigt att dokumentera alla finaler.....jag har en hel hög med c-kasetter som jag bandat varje års eurovison och sen kom ju videon så det finns en hel hög med stora, klumpiga VHS kasetter  i skåpet av varje års eurovisions finaler.

Nuförtiden får man ju upp allt på nätet och det är ju roligt för brukar ibland se på gamla eurovisoner och allt möjligt annan fakta som handlar om eurovision.

Jag hör ni i morron då jag vaknar så det första jag gör är att börja gå igenom låtarna och göra färdigt min top 5 lista som betyder att det är dom låtar som JAG gillar och inte dom jag tror blir top5.

Den första låten  som kommer ljuda från högtalaren och väcka resten av familjen är en av mina storfavoriter .....ISLAND/ "Hatrid mun sigra" ( hittade inte rätta tecknet så jag la bokstaven d) 

Men hur det än går i morron i finalen så kommer vi ha en super rolig eurovisionskväll i morgon.





Detta foto är taget då jag  2012 firade eurovisonen långt ute i skärgården (Tunhamn)


Skall försöka få in ett inlägg i morron innan finalen för er som vill se hur min top 5 lista ser ut för i år och uppdatera vår ESC stämning.



 Bilderna nedanför är då jag var och såg ESC live i Köpenhamn 2014.








Så i morron alla eurovisions älskaren sparkar vi igång årets ESC party 2019






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar