söndag 5 maj 2019

En utedag och en önskan

Det går inte att uppskatta saker förrän man är där själv som tex en sådan sak som att kunna gå ut. Som för oss flesta är en självklarhet men för många ett stort problem att inte kunna gå ut.



Som idag ...vilken lycka då jag slapp ut och åka bil ...bort en stund från vårt hem...bort från soffan där jag nu suttit så det snart börjar bli en grop i den....alltså vilken lycka jag kände.




Öppnade dörren och drog i mig friskluft innan vi for...oj vad härligt med en ute dag. Hade en önskan vart jag ville idag och Mikko snäll som han är körde mig dit.....jag ville till Runsala (Ruissalo) och se då Viking Grace kommer till Åbo.




Där finns ett  ställe dit  ofta folk kommer för att se då fartygen ( Grace och Baltic Princess ) anländer Åbo. Det var en fin kväll att få stå där och se sin arbetsplats Grace  glida förbi....oj om jag ändå vore frisk och kunde fara och jobba. Det är ju en så otroligt fin tid denna vår och skulle gärna njuta av den nu då jag inte kan jobba ...men det finns ett stort men....jag kan inte göra något. Förstås har jag suttit ute på balkongen då det varit varmt men skulle hellre  åka ut till Ruissalo och sätta mig på dom vackra bergsklackarna och njuta.

Skulle jag vara sk frisk och ledig så skulle det finnas hur mycket som helst att göra och njuta av denna härliga tid.

Men som sagt små saker gör mig nog också super lycklig i denna situation....som sagt att få stå ute och höra vågorna kluckande , känna doften av saltvatten,  se Grace glida förbi och knäppa en hel hög med foton....det gjorde mig verkligen lycklig.




Pricken på i  var då vi åkte vidare till Ruissalo Spa och tog en kopp kaffe och glass...visst är livet härligt om man förstår att njuta av alla små ting. Många kanske undrar att kan jag besöka olika hotell för en kopp kaffe utan att få längtan att stanna kvar ....och svaret är nej.

Varje gång jag är i en hotell lobby så vill jag alltid bli längre...helst över natt för älskar den där mysiga hotell känslan.

Ni kan säkert gissa vilka ord jag sa åt Mikko då vi drack kaffe....." Jag vill bli hit över natt" ....så då vet ni hur mycket jag älskar hotell och hotellnätter.

Skulle så gärna fira morsdagen en natt på ett Spa hotell men måste lite följa med hur läget är med mitt knä innan jag vågar boka in något.



Nästa gång ni öppnar dörren och går ut...tänk på hur lyckligt lottade ni är som har två friska ben som tar er ut genom dörren och ni kan röra er fritt.




Jag har flera  gånger under dessa veckor tänkt på folk som ligger på sjukhus både unga och gamla och inte slipper någonstans på flera veckor, månader eller år. Jag får ju ändå vara i vårt hem och kan sakta men säkert skutta runt med mina kryckor ..behöver inte vara sängliggande på ett sjukhus. Jag har så mycket saker som jag skall vara glad för fast jag är sjuk.



Att resa , flyga och fara det ger den extra kryddan åt oss i vårt  liv....me vi kan också njuta av riktigt små vardags saker ...som tex idag då jag slapp ut och  tog en massa fina foton i ett härligt vårande Åbo.



God natt till er alla och hoppas vi alla får en strålande lyckad ny dag i morgon som heter Måndag.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar